Medicul care a filmat imaginile cutremurătoare de pe holurile Spitalului Matei Balș șochează din nou: „Acesta este semnalul care trebuie tras”

Pacienți cu COVID-19 pe holurile spitalului

În urmă cu două zile, niște poze și filmulețe surprinse în Spitalul „Matei Balș”, din București, au înfricoșat o țară întreagă. Acele imagini au reușit, după părerea multor persoane, să surprindă cel mai bine realitatea zilelor noastre. Pacienții cu COVID-19 primesc tratament pe holurile spitalelor, sistemul medical fiind la un pas distanță de colaps. Recent, persoana care a filmat imaginile groazei a povestit ce a simțit, fiind martor activ la situația dezastruoasă din spitale.

Semnal de alarmă pentru autorități

Constantin Vasile Ifteme este medic veterinar și totodată, pacient cu COVID-19, motiv care explică prezența sa la Institutul “Matei Balș”. Acesta a transmis în urmă cu două zile un mesaj sfâșietor despre ce a întâlnit acolo, postând câteva poze și filmulețe care au devenit virale.

În mesajul transmis pe Facebook, medicul a explicat în ce situație se află majoritatea spitalelor din România, atrăgând atenția că bolnavii sunt ținuți pe holuri, pe scaune sau în cazurile foarte grave, pe paturi de campanie. Același sentiment de regret l-a avut și pentru medici, care nu au timp nici să bea un pahar de apă, făcând ture repetate dintr-o parte în alta a secțiilor.

“Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri.

Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme pe Facebook.

În urmă cu o zi, medicul veterinar, Constantin Vasile Ifteme s-a aflat într-o intervenție la “Sinteza Zilei”, de la Antena3, acolo unde a povestit emoțiile și frica pe care le-a avut într-o asemenea situație grea.

“Sălile de așteptare s-au transformat în Terapie Intensivă”

Întrebat ce ar vrea să transmită autorităților după experiența trăită recent, medicul a fost foarte scurt și concis. Potrivit acestuia, imaginile filmate spun mai multe decât ar putea rosti cineva, pe semne că situația este grea și fără precedent.

”Faptul că numărul de cazuri a crescut în ultima perioadă și sălile de așteptare ale spitalului Matei Balș s-au transformat într-o adevărată sală de terapie intensivă cred că spune foarte multe.

La momentul de față nu mai există locuri în spital. Acesta este semnalul de alarmă care trebuie tras – faptul că nu mai există locuri la terapie intensivă. Terapia intensivă s-a mutat pe holurile spitalelor”, a spus medicul veterinar, la antena3.

Potrivit lui Constantin Vasile Ifteme, Salvările erau într-o continuă mișcare și du-te vino, iar cadrele medicale nu mai știau cum să se mai împartă între pacienții din saloane și cei de pe holuri.
”Când erau în camera de gardă, când erau în salvare, când erau pe hol(…). Eu am trăit emoțiile cu acei oameni acolo și acum simt lucrurile acestea”, a mai spus adăugat medicul veterinar.

Vezi imaginile postate de medic:

https://www.facebook.com/constantinvasile.ifteme/posts/3472042186205018

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI