Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertismentul înfiorător despre cele 38 de mutații ale COVID-19: „Nu are de gând să iasă prea curând din circulație”

Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertismentul înfiorător despre cele 38 de mutații ale COVID-19: „Nu are de gând să iasă prea curând din circulație”
Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertismentul înfiorător despre cele 38 de mutații ale COVID-19: "Nu are de gând să iasă prea curând din circulație" Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vești cumplite apar în contextul în care țara noastră se confruntă cu un număr uriaș de cazuri. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a făcut un anunț îngrijorător despre mutațiile pe care le-a dezvoltat COVID-19. Acesta dă asigurără că nu vom scăpa de virus prea curând.

La ce să ne așteptăm în viitorul apropiat

Viitorul nu sună bine. Medicul Adrian Streinu-Cercel a vorbit în cursul zilei de ieri despre pericolul care îi pândește pe români, dar și de noile descoperiri cu privire la noul coronavirus. Potrivit medicului, acesta a dezvoltat de la începutul pandemiei până în prezent peste 38 de mutații cu care sunt asociate diferite grade de infectivitate și severitate a bolilor pe care acestea le crează.

Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte.

Chiar în această dimineaţă, am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc.

Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris„, a afirmat acesta.

„Pandemia nu iartă”

Medicul Streinu-Cercel a mai subliniat în aceeași intervenție faptul că nu a existat o transmitere a virusului în Spitalul Matei Balș. Astfel că pacienții internați pentru alte afecțiuni nu s-au infectat cu noul coronavirus.

Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia.

 nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt.

Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a concluzionat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI