Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment despre revenirea României la starea de urgență. Cât de gravă este situația

Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment despre revenirea României la starea de urgență. Cât de gravă este situația
Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment despre revenirea României la starea de urgență. Cât de gravă este situația

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre o posibilă revenire a României la starea de urgență. Acest lucru ar putea fi probabil dacă ideea relaxării restrecțiilor va fi tratată în continuare cu multă superficialitate și neasumarea responsabilității din partea cetățenilor.

Care este evoluția noului coronavirus

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a explicat motivul pentru care gradul de răspândire al virusului a crescut îngrijorător după relaxarea restricțiilor în alte țări. Ca și în cazul românilor, mulți străini au luat prea în serios această „relaxare” a restricțiilor, fără a mai ține cont de măsurile de prevenție necesare pentru evitarea împăștierii de COVID-19.

Din păcate, printre noi, virusul reprezintă un adevărat pericol, care nu stă în loc, ba mai mult, evoluează și creează situații devastatoare. Medicul Streinu-Cercel a explicat pe înțelesul tuturor care este traseul pe care îl urmează COVID-19 atunci când oamenii nu îl țin în frâu prin toate măsurile posibile.

Avem două componente importante – prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu câteva luni de zile, a ajuns să-și facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic. E născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel.

În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate.

Când începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă„, a spus Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Revine România la starea de urgență?

Adrian Streinu-Cercel, precum și alți colegi medici au precizat că există un risc mare să ne întoarcem la starea de urgență: „Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc”, a mai spus profesorul Cercel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI