Medicul Adina Alberts, apel disperat către autorități. Ce se întâmplă, de fapt, cu testele COVID-19 efectuate la clinicile private

Medicul Adina Alberts, apel către autorități

În plină pandemie de COVID-19, informațiile noi despre neregulile care au loc în gestionarea cazurilor de coronavirus nu întârzie să apară. Deși toată lumea așteaptă zilnic rapoartele cu numărul îmbolnăvirilor oferite de Grupul de Comunicare Strategică, medicii de la clinicile private au de reclamat nereguli. Recent, Adina Alberts, chirurg estetician, a rupt tăcerea și a dezvăluit ce se întâmplă cu testele efectuate în clinicile private.

Autoritățile nu iau în calcul testele efectuate în afara spitalelor

Adina Alberts, soția omului de afaceri Viorel Cataramă, deține o clinică privată în Capitală, acolo unde cetățenii efectuează teste pentru depistarea noului coronavirus. În ciuda faptului că situația este foarte tensionată, iar testările ar trebui să fie în număr mult mai mare, autoritățile ignoră rezultatul acestor teste făcute la inițiativa pacientului.
Pentru că centrele de testare au programări pentru perioade lungi de timp, clinicile private sunt prima opțiune pe care o aleg mulți români.

Testare COVID-19 la clinici private
Teste COVID-19

De altfel, multe persoane testate pozitiv au descoperit nefericitul rezultat în urma deciziei personale de testare.
Adina Albert a vorbit în direct, la Antena3, despre faptul că autoritățile nu iau în calcul aceste teste rapide, chiar dacă reprezintă informații valoroase pentru evaluarea situației epidemiologice.

”Am înaintat adrese, am dat mail-uri, atât la DSP cât şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Vreau să spun că Inspectoratul ISU ne-a răspuns foarte repede şi mi-a spus clar, că aceste rapide nu sunt raportate sau nu se iau în considerare.

Nu avem nicio platformă unde să le raportăm. Din păcate, cu aceste teste găsim foarte mulţi pacienţi infectaţi şi aceşti pacienţi nu sunt raportaţi nicăieri.

Rezultatele nu le trimitem nicăieri. Nu avem nicio platformă unde să le transmitem. Încerc să găsesc o soluţie! Noi le-am evidenţiat în baza noastră de date. Suntem oricând gata să le transmitem autorităţilor, numai că nu există nicio posibitate. Nu am reuşit să desluşesc”, a declarat aceasta, în direct, la Antena3.

Reprezentanții DSP nu dețin suficiente informații

Adina Alberts a reclamat faptul că personalul de la DSP nu a știut să răspundă atunci când a fost întrebată unde se pot trimite rezultatele testelor efectuate de clinicile din toată țara.

Probabil că nici DSP-ul nu ştie. Am luat legătura cu o doamnă doctor la DSP şi nici dânsa nu ştie să îmi spună unde să raportez aceste teste. Sunt foarte multe cabinete medicale şi clinici private care am putea să facem treaba asta”, a mai dezvăluit soția lui Viorel Cataramă.

De asemenea, Adina Alberts consideră că aceste rezultate ar schimba foarte tare situația actuală, iar autoritățile ar putea să ia deciziile corecte raportate la o analiză realistă.

„Rezultatele vor fi schimbate semnificativ. Eu fac aproximativ 25-30 de teste pe zi şi am 2-3 cazuri pozitive! Vă imaginaţi la nivel de ţară câte clinici şi cabinete medicale individuale, câte cabinete ale medicilor de familie ar putea să facă astfel de testare şi cât de mult s-ar putea mări gradul şi nivelul de testare al populaţiei utilizând aceste teste care sunt extrem de fiabile şi sunt foarte bune.

Eu nu am avut niciun fel de test pozitiv la persoane care nu ar fi avut niciun fel de simptome.
Am avut clar testele pozitive care erau la persoanele cu simptome sugestive de infecţie cu COVID. Mai este o situaţie pe care vreau să o subliniez.

O persoană pozitivă testată evident care are o familie acasă de regulă şi cu nişte copii, toată acea familie va fi 99% şi ea pozitivă”, a spus Adina Albers în exclusivitate, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI