Medicii nu îi dau prea multe șanse lui Nelu Ploieșteanu. Care e marea dorință a artistului

Medicii nu îi dau prea multe șanse lui Nelu Ploieșteanu. Care e marea dorință a artistului
Medicii nu îi dau prea multe șanse lui Nelu Ploieșteanu. Marea dorință a artistului

Clipe grele pentru Nelu Ploieșteanu și familia sa. Artistul de luptă pentru viață după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Celebrul lăutar se află internat la Spitalul Floreasca din București din 18 martie. Starea sa de sănătate rămâne critică. Marea dorință a artistului, pe care i-a spus-o fiicei înainte de a fi intubat.

Nelu Ploieșteanu i-a spus fiicei marea sa dorință, înainte de a fi intubat

Nelu Ploieșteanu a fost internat în spital în data de 18 martie, la Terapie Intensivă. Starea sa este una gravă, având în ziua transportării la spital saturația oxigenului de 50%. Plămânii săi sunt afectați în proporție de 70%. Apropiații spun că, în urmă cu o săptămână, cântărețul de muzică lăutărească a mai venit la Spitalul Floreasca, însă pe proprie semnătură a decis să fie externat pentru a putea fi tratat acasă și a avea grijă de soția lui, nici aceasta într-o stare foarte bună.

În trecut, în 2013, Nelu Ploieșteanu a mai avut probleme cu sistemul respirator, atunci când s-a contruntat cu o pneumonie severă. De-a lungul timpului, el a avut o carieră impresionantă, de peste 50 de ani. A scos 18 albume și a avut colaborări importante cu artiști de renume precum Gheorghe Dinică sau Ștefan Iordache.

Pronosticurile sunt sumbre 

„Din păcate, artistul încă este intubat, iar pronosticurile sunt sumbre. Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov. A venit la spital pe 11 martie, dar a plecat pe semnătură. A revenit pe 13 martie, pentru că nu putea respira. Să dea Dumnezeu să se facă bine!”, a dezvăluit pentru Impact un cadru medical din unitatea sanitară în care solistul este internat.

„Am vorbit cu doamna doctor Grințescu, șefa de la ATI Floreasca. El a fost internat însă la ATI Toxicologie, pentru că dincolo era mare aglomerație. Situația este însă staționară. Rămâne în registrul grav. Nu s-a înregistrat nici o îmbunătățire. Rămâne intubat, pentru că alte metode mai blânde nu au avut efect în cazul lui, cu sedarea aferentă.

Marele necaz al maestrului este că el avea deteriorate mai multe organe din corp, din cauza unor boli ce s-au adunat înainte de infecția cu Covid-19. Are fibroză pulmonară. Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”, a mărturisit jurnalistul Florin Condurățeanu la Antena Stars, zilele trecute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI