Medicamentul cu efecte mai grave decât vaccinul anti-covid-19. Românii îl folosesc des
Toată lumea are în casă paracetamol, medicamentul bun la toate. Numai că, în urma unor studii aprofundate, s-a constatat că acest banal paracetamol poate avea efecte devastatoare asupra organismului.
Utilizarea de paracetamol nu este atât de sigură pe cât credeam
O nouă revizuire a studiilor observaționale anterioare a constatat că utilizarea pe termen lung a banalului paracetamol a fost asociată cu un risc crescut de evenimente adverse, cum ar fi atacuri de cord, sângerări gastrointestinale, și afectarea funcției renale. Este important să fim conștienți de faptul că există potențialul pentru diverse efecte adverse. Studiile au fost variabile în populațiile lor de studiu.
Specialiștii au examinat expunerile variabile la paracetamol, de exemplu, zile de utilizare pe lună, aport de grame pe parcursul vieții sau numărul de rețete. În general, acest lucru oferă un grup de modele de studiu și rezultate referitoare la utilizarea de paracetamol.
Acum vin noi informații care atestă acest lucru, din partea medicilor specialiști români. Radu Țincu, medic primar la ATI Toxicologie de la Spitalul de Urgență Floreasca, a vorbit despre efectele acestui medicament. Acesta certifică efectele devastatoare pe care aceste le poate avea pe termen lung asupra organismului.
„În primul rând, medicamentul paracetamol este deja un medicament uzual. Dacă ar fi să citim efectele adverse sau contraindicațiile, cu siguranță ne-am gândi de două ori înainte să luăm un astfel de medicament”, a spus Radu Țincu.
Medicul Radu Țincu îngrijorat de noul vaccin anti-covid
Ca și în cazul multor specialiști care au declarat că un vaccin ca să fie viabil are nevoie de ani de teste clinice, și în declarația medicului Radu Țincu regăsim aceleași coordonate clare. Domnia sa și-a manifestat și îngrijorarea în ceea ce privește actuala campanie de vaccinare anti-covid, declarând:
“Dacă nu vom folosi la timp vaccinul și nu vom avea campanie de vaccinare care să cuprindă o mare parte din populație, este posibil, la un moment dat, ca virusul să nu mai răspundă. Mă îngrijorează cum va decurge campania de vaccinare în momentul în care va fi imunizată populația generală.
Dacă vreți, această etapă întâi în care personalul medical este vaccinat și etapa a doua cu persoanele din grupele vulnerabile reprezintă măsuri tactice, dar ceea ce ne interesează pe toți este să oprim pandemia. Aceasta va fi oprită doar când vom imuniza toată populația”, a declarat Radu Țincu.