Medicamentul care va dispărea din farmacii. Vești proaste pentru românii cu copii

Medicamentul care va dispărea din farmacii. Vești proaste pentru românii cu copii
Medicamentul care va dispărea din farmacii. Până pe data de 18 decembrie, nu va mai putea fi comercializat. Ce trebuie să știe românii.

Piața tratamentelor din România se confruntă cu o adevărată criză. Specialiștii din domeniu spun că acesta este doar începutul. După mesajele de avertizare privind lipsa a sute de pastile, s-a adus în atenția publicului medicamentul care va dispărea din farmacii în următoarea perioadă. Până în luna decembrie 2022, nu va mai fi comercializat.

Medicamentul care va dispărea din farmacii

Criza medicamentelor din România capătă proporții. Producătorii din industria farmaceutică au avertizat cu privire la acest fenomen încă de vara trecută. Sute de medicamente riscă să dispară de pe piața din țara noastră. Totul, în circumstanțele în care costurile de producție continuă să se scumpească.

Sunt vești proaste pentru românii care au copii. Care este medicamentul ce a dispărut din farmacii. Un tratament dedicat minorilor nu va fi comercializat până în a doua parte a lunii decembrie. Anunțul a fost făcut luni, 21 noiembrie, de către reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului, în contextul în care consumul este mai mare decât cel estimat inițial.

Este vorba despre medicamentul Panadol Baby 24mg/ml. Tratamentul este folosit în cazul copilașilor care prezintă simptome ușoare de răceală, febră sau dureri de gât sau de dinți. Din păcate, până pe data de 18 decembrie, pastilele cu pricina nu vor mai putea fi găsite în farmaciile din România. Reluarea vânzării acestora va avea loc la termenul amintit.

Chiar dacă medicamentul precizat va dispărea, temporar, de pe piața farmaceutică, părinții au la dispoziție și alte alternative pentru a-și trata copiii. Există o serie de produse medicamentoase care prezintă în compoziția lor aceeași substanță activă. Vorbim despre Efferalgan 30 mg/ml, Paracetamol 120 mg/ml, BioFlu Baby 120 mg/5 ml și ProSinus 150 mg/5 ml.

Stoc limitat la tratamente pentru copilași

Reprezentanții industriei farmaceutice au vorbit și despre o limită de stoc în cazul mai multor tratamente sub formă de sirop. Acestea sunt, de asemenea, destinate copiilor. Este vorba despre siropul Nurofen (Nurofen pentru copii cu aromă de portocale susp. orală flx 100 ml și Nurofen Junior cu aromă de portocale 40mg/ml susp. orală flx 100 ml).

Din cauza problemelor de producție și a creșterii cererii pe piață, la siropul medicamentos stocul va fi limitat în următoarea perioadă. Totuși, reprezentanții ANMDMR au transmis că sunt mereu în legătură cu DAPP. Problemele privind furnizarea tratamentului amintit vor fi rezolvate în scurt timp, au oferit asigurări aceștia.

Citește și: Criză de medicamente. Ce pastile extrem de importante nu mai găsesc românii la farmacie

În cazul în care siropul Nurofen nu se mai găsește în farmacii, românii pot opta pentru alte tratamente cu aceleași substanțe active. Printre acestea se numără: Larofen pentru copii 100 mg/5 ml, Algin Baby 100 mg/5 ml, Brufen 20 mg/ml, Mig Pediatric 20 mg/ml, Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml.

Urmăriți Playtech.ro și pe