Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul pentru Covid. Pandemia s-ar putea sfârși

Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul pentru Covid. Pandemia s-ar putea sfârși
Ce se întâmplă cu vaccinul românesc împotriva noului virus. Decizie de ultimă oră

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în China la sfârșitul anului trecut, înainte de a se răspândi în întreaga lume, ceea ce a determinat o cursă internațională pentru a se găsi tratamente și vaccinuri. S-a speculat pe larg că virusul a ieșit de pe piețele umede din țară, infecția producându-se prin transmiterea de la anumite specii de la liliac la om.

Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul pentru Covid

Zilele acestea au apărut în presa internațională informații despre un laboratorul chinez care consideră că noul medicament desscoperit de specialiști poate „opri pandemia chiar și fără vaccin”. Noul medicament,coform laboratorului,se bazează pe utilizarea anticorpilor în tratamentele medicamentoase, care nu este o abordare nouă și a avut succes în tratarea mai multor altor virusuri precum HIV, Ebola și Sindromul respirator din Orientul Mijlociu.

China, care a rămas epicentrul focarului coronavirus timp îndelungat, dezvoltă un medicament despre care crede că are puterea pune capăt pandemiei COVID-19. Oamenii de știință ai prestigioasei Universități din Peking, China, testează un medicament care nu numai că poate scurta timpul de recuperare pentru cei infectați, ci chiar oferă imunitate pe termen scurt împotriva virusului, potrivit cercetătorilor.

Pandemia s-ar putea sfârși

Sunney Xie, directorul Centrului de Inovare pentru Genomică din cadrul Universității din Beijing, a declarat că medicamentul a avut succes în faza testării pe animale, a informat agenția de știri AFP.

„Când am injectat anticorpi neutralizanți la șoarecii infectați, după cinci zile, sarcina virală a fost redusă cu un factor de 2.500. Acest lucru înseamnă că acest potențial medicament are efect terapeutic, a spus Xie.

Medicamentul folosește anticorpi neutralizanți produși de sistemul imunitar uman pentru a preveni celulele infectante cu virus, pe care echipa lui Xie le-a izolat din sângele a 60 de pacienți recuperați. Revista științifică Cell a publicat duminică un studiu asupra activității echipei de cercetare care sugerează că utilizarea anticorpilor oferă un potențial „leac” pentru boală și reduce timpul de recuperare. Directorul a adăugat că medicamentul ar trebui să fie gata de utilizare mai târziu în acest an și la timp pentru orice potențial focar de iarnă al virusului, care a infectat 4,8 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis mai mult de 315,000.

Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul pentru Covid. Pandemia s-ar putea sfârși
Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul pentru Covid. Pandemia s-ar putea sfârși

„Expertiza noastră este genomica unicelulară, mai degrabă decât imunologia sau virologia. Când ne-am dat seama că abordarea genomică cu o singură celulă poate găsi eficient anticorpul de neutralizare am fost încântați.Planificarea studiului clinic este în curs”, a spus Xie, adăugând că va fi efectuată în Australia și în alte țări, deoarece cazurile au scăzut în China, oferind mai puțini cobai umani pentru testare.

Speranța este că acești anticorpi neutralizați pot deveni un medicament specializat care ar opri pandemia. China are deja cinci potențiale vaccinuri contra coronavirusului în faza de studiu uman, a declarat un oficial al sănătății săptămâna trecută. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat însă că dezvoltarea unui vaccin ar putea dura 12-18 luni.

Oamenii de știință au subliniat, de asemenea, potențialele beneficii ale plasmei, un fluid din sânge provenit de la persoane recuperate, care au dezvoltat anticorpi împotriva virusului, care permit apărării organismului să-l atace. Peste 700 de pacienți au primit terapie cu plasmă în China, un proces despre care autoritățile au spus că a arătat „efecte terapeutice foarte bune”, cu toate acestea, (plasma) este limitată în aprovizionare. Xie a spus că cei 14 anticorpi neutralizanți folosiți în medicamentul lor ar putea fi băgați rapid în producție în masă.

Medicamentul Ebola Remdesivir a fost considerat un tratament precoce pentru COVID-19, studiile clinice din SUA au arătat că au redus cu o treime timpul de recuperare la unii pacienți, dar diferența ratei mortalității nu a fost semnificativă. Noul medicament ar putea oferi chiar și protecție pe termen scurt împotriva virusului.

Studiul a arătat că dacă anticorpul neutralizant a fost injectat înainte ca șoarecii să fie infectați cu virusul, șoarecii au rămas fără infecție și nu a fost detectat niciun virus. Aceasta poate oferi o protecție temporară pentru lucrătorii medicali timp de câteva săptămâni, despre care Xie a spus că speră „să se extindă la câteva luni”.

Peste 100 de vaccinuri pentru COVID-19 sunt în lucru la nivel global, dar, deoarece procesul de dezvoltare a vaccinurilor este mai solicitant, Xie speră că noul medicament ar putea fi un mod mai rapid și mai eficient de a opri marșul global al coronavirusului.

„Am fi capabili să oprim pandemia cu un medicament eficient, chiar și fără un vaccin”, a spus el.

Fenomenul coronavirus a apărut pentru prima dată la Wuhan la sfârșitul lui 2019, ceea ce a determinat guvernul chinez să impună un blocaj strict în oraș la 23 ianuarie, izolând centrul industrial și de transport de restul țării și limitând locuitorii la casele lor. China a adus în mare parte noul coronavirus sub control, dar a fost recent pe marginea unui potențial al doilea val de infecții, deoarece a ridicat blocajele și restricțiile din întreaga țară.

Locuitorii din Wuhan au fost testați pentru noul coronavirus, joi, după ce un nou grup de cazuri a declanșat o campanie de depistare în masă. China a trecut o lună fără să anunțe niciun nou deces din coronavirus, relatează AP. Comisia Națională de Sănătate a raportat vineri patru noi cazuri de virus, toate infecțiile încrucișate locale în provincia de nord-est Jilin, unde a fost detectat un grup de origine incertă în ultimele zile. Ultima dată când comisia a raportat un deces a fost pe 14 aprilie.

Potrivit Universității Johns Hopkins, peste 4,7 milioane de persoane au fost infectate, în timp ce peste 3,15 milioane de persoane au fost raportate ca victime la nivel global.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI