Medicamentele care vor ucide mai mulți oameni decât cancerul. Orice român le poate cumpăra din farmacie
Antibioticele sunt medicamente care pot salva vieți, însă acestea devin dăunătoare dacă sunt luate la întâmplare. Bacteriile dezvoltă toleranță în timp și devin superbacterii, car provoacă infecții aproape imposibil de tratat. Se estimează că în anul 2050 superbacteriile vor ucide mai mulți oameni decât cancerul.
Consumul iresponsabil de antibiotice va ucide mai mulți oameni decât cancerul în 2050
Antibioticele sunt medicamente care se eliberează doar în baza unei rețete de la medic, atunci când acestea reprezintă cel mai bun tratament pentru boala diagnosticată. Mulți consideră că antibioticele pot fi folosite pentru orice afecțiune, însă acestea sunt indicate doar pentru a trata simptomele provocate de bacterii.
Consumul iresponsabil de antibiotice face ca bacteriile să dezvolte toleranță și să devină în timp superbacterii aproape imposibil de tratat. Previziunile specialiștilor pentru anul 2050 sunt alarmante. Se preconizează că superbacteriile vor ucide mai mulți oameni decât cancerul, noteză cotidianul spaniol El Mundo, care precizează că în Spania mor anual 3.000 de persoane din cauza superbacteriilor.
În cazul în care o persoană este infectată cu superbacterii, acestea pot lupta și mai aprig în organism dacă sunt atacate cu antibiotice, iar infecția poate progresa și se poate ajunge la septicemie sau chiar deces.
Specialiștii spun că superbacteriile se dezvoltă și atunci când un pacient ia antibiotice pentru o afecțiune, iar la jumătatea tratamentului nu mai are simptome de boală și decide să renunțe la medicamente. Astfel, bacteriile pe jumătate moarte învață cum să lupte cu antibioticele și devin mult mai rezistente. La fel se întâmplă și dacă sunt folosite antibiotice pentru gripă sau răceală.
Guvernele, industria farmaceutică și spitalele trebuie să ia primele măsuri pentru a combate superbacteriile, dar pacienții sunt cei care trebuie să facă mai mult pentru a preveni dezvoltarea lor în corp.
În Marea Britanie, peste 90% dintre medici au recunoscut că au prescris medicamente inutile la presiunile făcute de pacienți. Cel mai bine este să ascultați sfatul medicului și să nu faceți presiuni dacă acesta nu vă prescrie medicametul despre care ați auzit că „face minuni.”