Medicamentele care luptă împotriva covid-19. Vești de ultimă oră de la Comisia Europeană
Care sunt medicamentele care lupta împotriva virusului chinez? Comisia Europeană vine cu vești de ultimă oră despre acestea. Urmează să fie un portofoliu de 10 medicamente împotriva coronavirusului.
Noi vești din partea Comisiei Europene: listă de medicamente care luptă împotriva COVID-19
Comisia Europeană urmează să stabilească în cursul zilei de luni un protofoliu împotriva COVID-19. Concret, portofoliu este alcătuit pe baza unor avize științifice independente.
Portofoliul de tratament pentru coronavirus cuprinde în general mijloacele terapeutice potențial eficace împotriva Sars-CoV2 ce au șanse mari să fie autorizate și să fie indisponibile curând pe piața europeană, arată un comunicat din partea Comisiei de pe site-ul oficial. Mijloacele terapeutice vor fi disponibile cât mai repede pentru pacienții din UE, dacă siguranța și eficacitatea lor va fi confirmată de autorități.
„Întrucât continuăm să ne confruntăm cu provocarea reprezentată de COVID-19, este important să ne protejăm în plus faţă de vaccinare. Stabilirea celor 10 mijloace terapeutice împotriva COVID-19 va asigura faptul că cetăţenii primesc cele mai promiţătoare tratamente împotriva virusului’, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european.
„Vaccinarea este singurul instrument de prevenire”
Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară a declarat recent că vaccinarea este singurul instrument de prevenire a spitalizărilor și deceselor cauzate de coronavirus. Kyriakides a mai subliniat că administrarea serului împotriva virusului chinez este singura modalitate de a învinge această pandemie. În prim-plan sunt acum care suferă de COVID-19 și au nevoie de tratamente sigure de recuperare rapidă.
‘Vaccinarea este singurul instrument de prevenire a spitalizărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19 şi, ca atare, este singura modalitate de a învinge această pandemie.
Cu toate acestea, între timp, pacienţii care suferă de COVID-19 au nevoie de tratamente sigure şi eficace pentru a combate infecţia, pentru a-şi îmbunătăţi perspectivele de recuperare rapidă, pentru a reduce spitalizările şi, cel mai important, pentru a preveni pierderea de vieţi omeneşti.” – a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, arată Antena 3.
Lista celor zece este împărțită în trei categorii
– Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienţi în stadiile timpurii ale infecţiei – Ronapreve, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, casirivimab şi imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche; Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline şi respectiv Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab şi cilgavimab, de la AstraZeneca.
– Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare – Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics şi MSD; PF-07321332, de la Pfizer şi respectiv AT-527, de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.
– Imunomodulatori pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi – Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding; Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia; Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly şi respectiv Lenzilumab, de la Humanigen.