Medicamente împotriva răcelii, pline de E-uri. Anunțul Protecției Consumatorului
Protecția Consumatorului a făcut de curând un anunț cât se poate de îngrijorător pentru români. Medicamentele destinate combaterii stărilor de răceală și gripă ar fi, în realitate, pline de E-uri, dar și de alți compuși periculoși. Printre acestea se numără câteva produse foarte populare printre consumatori, cum ar fi pastilele masticabile cu diverse arome, ce sunt menite împotriva durerilor în gât și a răcelii.
Medicamente împotriva răcelii, pline de E-uri. Anunțul Protecției Consumatorului
Sunt vizate în special produsele de tipul pastilelor de supt contra răcelii și gripei, ce conțin nu mai puțin de 10 aditivi alimentari (E-uri), potrivit celui mai nou studiu, publicat în această vineri, de către Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor InfoCons. Au fost analizate în acest sens 30 de produse destinate acestui tip de problemă medicală de sezon, în ceea ce privește nivelul de zahăr, îndulcitori, dar și E-uri, anunță știripesurse.ro. Mai mult, pe primul loc în acest top realizat de către Protecția Consumatorului, în ceea ce privește conținutul de aditivi, se află pastilele de Septolete Măr. Acestea ar conține 18 E-uri, pe când Septolete Lemon ar conține 15 E-uri, iar Septolete Cherry – 10 E-uri.
Totodată, pastilele Strepsils Căpşuni fără zahăr conţin 5 E-uri și la fel se întâmplă și în cazul tabletelor de Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Mentă, Tantum Verde Eucalipt şi Decasept. Cele mai puține E-uri sunt conținute de Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie, fără vreun aditiv alimentar, pe când Faringosept Vanilie, Faringosept Miere şi Lămâie, Faringosept Mentă ori Strepsils Eucalipt conţin toate câte un singur aditiv alimentar. În cazul multor produse nu este menționat că ar conține zahăr sau îndulcitori, cum ar fi Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Eucalipt, Septolete Măr, Faringosept, fie Strepsils Lemon fără Zahăr, mai arată studiul întocmit de InfoConsum.
„Doar 43% din produsele studiate au avut cantitatea de zahăr/îndulcitor menţionată pe etichetă, deşi toate produsele au avut în componenţa lor zahăr/îndulcitori. În cadrul studiului sunt prezente şi produse care au în componenţa lor diverse gusturi de fructe, însă acestea au de fapt AROME ale fructelor respective”, mai informează cei de la Protecția Consumatorului.