06 oct. 2021 | 11:59

Medic şef al Spitalului din Iaşi, mesaj cutremurător pentru românii din secția UPU: „O fărâmă din imaginea Covid-19 acum”

Sănătate
Medic şef al Spitalului din Iaşi, mesaj cutremurător pentru românii din secția UPU:
Pacienți conectați la sirse de oxigen pentru a trăi

Explozia de infectări cu Covid-19 îi îngrozește pe medicii din linia întâi, care recunosc că nu mai pot face față valurilor de pacienți. Chiar și așa, cadrele medicale depun toate eforturile pentru a-și salva pacienții, atâta vreme cât starea lor de sănătate nu se detriorează extrem de tare. În cursul dimineții de astăzi, medicul şef UPU-SMURD Iaşi a transmis un semnal de alarmă pentru cetățeni, alături de două fotografii care îi înfățișează pe pacienții conectați la buteliile de oxigen.

Medicii trag semnale disperate de alarmă

Unul dintre medicii care apelează la responsabilitatea cetățenilor în ceea ce privește prevenția ant-Covid-19 este șeful UPU-SMURD al Spitalului “Sf. Spridon”, din Iași, una dintre multele unități medicale în care medicii se simt neputincioși în fața cazurilor tot mai grave de Covid-19, dar și în fața lipsei de paturi la ATI, care ar putea reprezenta o șansă pentru pacienții cu forme grave.

Astfel, medicul Carmen Cimpoeșu a transmis un mesaj emoționant, live din secția UPU a spitalului în care lucrează, în care a făcut publice două imagini cu pacienți dependenți de oxigen pentru a supraviețui. Aceasta îi îndeamnă pe cetățeni să respecte regulile anti-Covid-19, și cel mai important, să se vaccineze și să poarte mască de protecție.

“O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teama este ca va mai veni un pacient care trebuie ventilat mecanic și nu mai avem ventilatoare. Cred ca teama asta ar trebui sa o aibă și cei care nu s-au vaccinat încă! … și cei care nu poartă mască!”, a transmis medicul, pe pagina sa de Facebook.

 

Medic ATI din Timișoara, apel către cetățeni

În cursul zilei de ieri, medicul Amin Zahra le-a transmis românilor un mesaj de conștientizare, prin intermediul paginii de Facebook ROVaccinare, o pagină dedicată românilor pentru a fi informați cu privire la evenimentele care au strânsă legătură cu vaccinarea anti-Covid-19, cât și cu efectele produse de virusul nemilos.

 

„Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți! După garda de ieri, am rămas cu o amintire pe care nu am cum să o uit prea curând…Este imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărțeau aceeași mască de oxigen.

Totul este blocat, tot ce poți să vezi sunt măști și butelii de oxigen! Dacă prin tot haosul acela reușești să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poți să citești în ochii lui este, pe lângă oboseală tot mai accentuată, neputința!!! Încă nu este târziu să ne dați și voi o mână de ajutor!!!

Dacă ții la sănătatea ta și vreți să scăpăm din acest iad, în care ne aflam cu toții, uite ce trebuie să faci:

1. Îți faci un test rapid sau PCR și te asiguri că nu ai simptome, că ești negativ.
2. Îți faci și o programare la un centru de vaccinare și încerci să intri în contact cu cât mai puține persoane, până îți faci vaccinul, chiar și după! România, trezește-te!”, a fost mesajul transmis de medic.

 

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro