Medic român, cercetat după ce s-a lăudat că tratează bolnavi de COVID în cabinetul său, după propriile metode de tratament

Medic român, cercetat după ce s-a lăudat că tratează bolnavi de COVID în cabinetul său, după propriile metode de tratament
Medic român, cercetat după ce s-a lăudat că tratează bolnavi de COVID în cabinetul său

Un medic român a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu noul coronavirus în cabinetul ei privat. Flavia Groșan susține că a tratat aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale duc la decesul pacienților.

Medic român, cercetat după declarațiile despre covid-19

Medicul va fi cercetat de către Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor. Unii dintre cei care au acționat la această situație a fost medicul Sorin Bivolaru, el a demontat tratamentul folosit de colega sa. De asemenea, și Laura Zarafin, medic specialist ATI de la Spitalul Colentina, s-a implicat și ea.

Doctorul Flavia Groșan susține că obiectivul ei a fost ca niciun pacient să nu ajungă intubat sau într-o stare gravă. Ea a precizat că merge pe medicația clasică și ieftină. Folosește un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide, Claritromicina.

”Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice.

Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine”, a declarat dr. Flavia Groşan  în presă.

Nu este de acord cu medicamentația din spitale

Flavia Groșan a susținut că administrarea de Kaletra și Codeină este o mare greșeală. Chiar a cunoscut asistente ce au sfătuit medicii să nu ia aceste medicamente.

„Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen (n.r. – saturaţia de oxigen din sânge). Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (…) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră (n.r. – în spitale) pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI.

Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl întubau pe loc”, a susţinut doctoriţa.

În urma acestor afirmații, s-a autosesizat Colegiul Medicilor Bihor iar Flavia Groșan va fi audiată luni, 22 martie, de la ora 14:00.