26 nov. 2021 | 12:14

Medic infecționist din Iași, avertisment crunt pentru românii vaccinați anti-Covid-19 cu schema completă: „Pot fi considerate ca persoane nevaccinate”

Sănătate
Medic infecționist din Iași, avertisment crunt pentru românii vaccinați anti-Covid-19 cu schema completă:

Medicul infecționist Florin Roșu atrage atenția cetățenilor cu privire la expirarea perioadei în care primele două doze de vaccin oferă imunitate organismului. Acesta lansează un avertisment către cei care s-au vaccinat cu doza completă, în urmă cu cel puțin șase luni. De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva confirmă o scădere a infectărilor Covid-19, îndemânând românii să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze în număr cât mai mare.

Efectele nevaccinării anti-Covid-19 cu doza a treia

Managerul Spitalului “Sfânta Parascheva” vine cu vești bune privind evoluția pandemiei și a valului patru. Potrivit infecționistului, în această perioadă se resimte o ușoară scădere a infectărilor Covid-19, motiv de încurajare pentru cetățeni să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze pentru a preveni un alt val de cazuri.

De asemenea, medicul atrage atenția asupra valului 5, apărut deja în țările vestice, motivul principal fiind reticența la vaccinare cu doza a treia, având în vedere pierderea imunității oferite de primele două doze.

“Din fericire, în momentul de faţă se observă o scădere a numărului de cazuri. Sfatul meu însă este de a fi vigilenţi în continuare, de a respecta măsurile de prevenţie şi în primul rând de a continua vaccinarea. Este foarte important să executăm şi cea de-a treia doză.

Faptul că persoanele vaccinate nu au optat pentru realizarea celei de-a treia doze ne-a dus în situaţia care este acum în ţările din vestul Europei, unde incidenţa a început să crească”, a explicat medicul, potrivit ZDI.

“Cu două doze de vaccin nu vom putea evita valul 5”

Florin Roșu avertizează românii cu privire la valul 5, care ar putea fi privit ca o certitudine, atâta vreme cât rata de vaccinare în România este mică, iar persoanele vaccinate cu două doze nu doresc să o facă și pe cea booster, de întărire a imunității. De altfel, acesta susține că după o perioadă de 6-7 luni de la imunizarea cu cea de-a doua doză, persoanele imunizate se pot considera nevaccinate, privind protecția redusă împotriva Covid-19.

“Este verificat din punct de vedere ştiinţific că titrul de anticorpi este menţinut în organism până la un interval de 6-7 luni. De aceea este foarte importantă doza booster. Atâta timp cât rata de vaccinare se menţine la un nivel atât de scăzut, inclusiv la persoanele care au deja două doze, nu vom putea evita valul 5.

Chiar dacă discutăm de o rată de vaccinare de 40%, trebuie să luăm în calcul ceea ce spuneam şi anume că persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză, deşi au făcut primele două doze, pot fi considerate ca persoane nevaccinate”, a subliniat dr. Florin Roşu, potrivit sursei citate.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro