Medic din Vaslui, mort la trei zile după ce s-a infectat cu COVID-19. Ce mesaj le-a transmis pacienților după ce s-a îmbolnăvit

Medic din Vaslui, mort din cauza COVID-19

Noul coronavirus face victime din ce în ce mai multe și în rândul cadrelor medicale. Recent, un medic din Vaslui a fost răpus de virusul ucigaș la doar trei zile după ce acesta s-a infectat. Bărbatul a apucat doar să le transmită pacienților săi un mesaj pe Facebook prin care să-i anunțe prin ce trece și pentru a-i îndruma către alți specialiști.

Medicul își anunțase izolarea

Un medic de familie din comuna Vinderei, județul Vaslui, a pierdut lupta cu COVID-19 la doar trei zile după ce s-a infectat. Medicul Mihai Buescu era cunoscut şi cu alte boli, ceea ce i-a influențat evoluția nefastă într-un ritm accelerat.

Bărbatul transmisese un mesaj pe Facebook prin care anunța că va rămâne în izolare pentru 14 zile, urmând să revină cu forte proaspete la muncă. Din păcate, lucrurile nu s-au desfășurat așa cum își dorea.

Mesajul transmis de medic înainte să moară

”Fac apel către fiecare pacient al cabinetului ca în cazul în care are o urgenţă să apeleze la serviciul 112. Totodată, vă rog să fiţi înţelegători şi să aveţi răbdare, deoarece această perioadă va trece şi lucrurile vor reveni la normal. (…)

Vă mulţumesc mult şi vă asigur de faptul că imediat ce starea de sănătate îmi va permite, voi reveni cu forţe noi la muncă”, a scris medicul Mihai Buescu pe pagina sa de Facebook, potrivit antena3.ro.

Medic Botoșani, găsit mort în cabinetul său

Un alt caz care a îndurerat o comunitate întreagă este acela al unui medic din Botoșani, răpus de virusul ucigaș.

Doctorița avea 46 de ani, iar luni a fost găsită moartă în cabinetul său. Analizele au arătat că aceasta era infectată cu COVID-19. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, medicii care i-au acordat primul ajutor au prelevat probe pentru testarea acestuia. Rezultatul, din păcate, au ieșit pozitiv.

„Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei, potrivit Agerpres.
În urma acestui caz, DSP Botoșani a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili persoanele cu care medicul de familie a intrat în contact.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI