Medic din România, despre vaccinul împotriva tulpinii Omicron. Când va fi disponibil, de fapt

Medic din România, despre vaccinul împotriva tulpinii Omicron. Când va fi disponibil, de fapt
Ce detali se șriu despre vaccinl Omicrorn?

Un medic din România vorbește despre vaccinul Omicron, Acesta va fi disponibil cetățeilor cândva. Ce spune specialistul și care este momentul pentru serul imunizant despre care se vorbește. Ce trebuie să știe cetățenii?

Ce se știe despre vaccinul împotriva Covid-19?

Românii au aflat deja despre Omicron, iar șefii de state din Uniunea Europeană discută despre un nou vaccin împotriva noii tulpini. Președintele Klaus Iohannis a declarat în cursuk serii de joi că la Bruxelles sunt dezbatei despre noul ser imunizant: „Sper să ajungem azi rapid la o concluzie cum obținem acest vaccin nou și cum va fi împărțit”, a declarat şeful statului.

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit, joi, pentru Antena 3, câteva detalii despre studiul cu privire la apariția unui nou vaccin care să fie pregătit pentru a combate Omicron.

Serul este încă în studii deocamdată și se pare că are o eficiență bună pe pacienții cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. El a fost comparat cu Astrazeneca și care o eficiență mare, lucru care înseamnă că produce mulți anticorpi și astfel puțini pacienți au avut nevoie de spitalizare.

„Vaccinul este în studii deocamdată, pe pacienți între 18 și 55 de ani. Se pare că are o eficiență foarte bună. El a fost comparat cu Astrazeneca, cu o eficiență mare în ceea ce înseamnă producerea de anticorpi și ca urmare și ca număr mic de pacienți care au necesitat spitalizare și respectiv deces. Se pare că încep trialurile și pe pacienți de peste 55 de ani și respectiv tineri și adolecenți, chiar peste 5 ani.

Vaccinul sperăm să fie disponibil cât de repede, pentru că este primul vaccin cu tehnologie așa-zisă veche, adică un virus întreg, inactivat chimic, pe care s-a bazat până acum aproape întreaga vaccinologie. Este exact ca și vaccinul anti-gripal sau vaccinul anti-rujeolă, rubeolă, oreon”, a mai detaliat specialistul.

Ce se știe despre ser?

De asemenea, specialistul a spus că cei care sunt împotriva noii tehnologii speră că se vor vaccina la un moment dat cu acesta. La moment, se studiază posiblitatea ca acesta să fie pe bază de virus inactiv și să poată fi administrat ca booster pentru persoanele care au fost deja vaccinate.

„Cei care au fost împotriva noii tehnologii, sperăm că se vor vaccina cu acest nou vaccin. Se studiază posibilitatea, ca acest nou vaccin pe bază de virus inactivat să poată fi administrat ca și booster și la persoanele care au fost vaccinate cu ARN mesager sau cu vector viral.

Deocamdată ar trebui să mergem pe vaccinarea obișnuită pe care am avut-o până acum la dispoziție, pentru că de abia acum încep studiile pe acest vaccin atenuat, dar mai avem de așteptat pentru aprobare. Încă nici nu s-a aprobat a adulți forme ușoare sau medii de boală. Cred că va mai dura până va fi aprobarea disponibilă și pentru copii. Cred că aprobarea acestui vaccin va fi undeva după mijlocul anului viitor”, a mai detaliat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI