Medic celebru, acuzații explozive la adresa Guvernului: „Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”

Medic celebru, acuzații explozive la adresa Guvernului: „Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”
Medic celebru, acuzații explozive la adresa Guvernului

Decizia autorităților de a nu mai închide școlile, indiferent de rata de infectare, a revoltat mulți cetățeni, inclusiv pe medici, care consideră că aceste decizii total greșite îi vor costa scump pe români. Una dintre vocile reprezentative ale valului patru este aceea a medicului și epidemiologului Octavian Jurma, care frapează prin transparența și realismul cu care prezintă situația actuală din țară.

Guvenul, asemănat cu Nero

Ultima măsură adoptată de CNSU cu privire la participarea elevilor la școală cu prezență fizică, după depășirea incidenței de 6 la mia de locuitori, a șocat multă lume, dar în special, pe medici, care consideră că cei de la conducere s-au aliat împotriva oamenilor și a sistemului de sănătate.

În timp ce spitalele nu mai au locuri pentru a trata pacienții cu Covid-19 în stare gravă, anumite măsuri legale adoptate de autorități favorizează transmiterea comunitară și, drept urmare, creșterea cazurilor de Covid-19.

Astfel, epidemiologul Octavian Jurma critică în termeni duri hotârârea potrivit căreia se continuă scoala cu prezență fizică, chiar dacă rata infectărilor o depășește pe cea considerată cu risc mare, adică 6 la mia de locuitori. Mai mult, această atitudine distructivă, din punctul său de vedere, o aseamănă cu cea a împăratului Nero, acuzat că a incendiat Roma.

„O să vorbim mult de această decizie fatidică care este comparabilă cu decizia lui Nero de a da foc Romei ca să îşi desăvârşească opera. În cazul acesta însă motivele sunt mult mai prozaice şi cinice: se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”, și-a început mesajul Octavian Jurma.

În continuare, specialistul a dorit să exprime pericolul în care se află românii printr-o parabolă, subliniind că nu se dorește solicitarea pompierilor pentru a stinge incendiu, ci mai degrabă turnarea benzinei pentru a mări focul.

„Nu am lăsat pompierii să vină pentru că ne costă prea mulţi bani. Ai vazut însă că se stinge incendiul şi fără pompieri? Plus ca te-am scăpat şi de povara bătrânilor. Nu uita să votezi partidul la anul”, a transmis acesta în același mesaj.

“Guvernanții știu foarte bine ce se va întâmpla”

Medicul dă asigurări cu privire la faptul că, Guvernul a acționat după o strategie bine gândită , astfel că evoluția infectărilor este preconizată și asumată.

„Ei bine, în timpul lunii august şi septembrie, pandemia a crescut exponenţial, iar creşterea şi mai agresivă din această săptămâna este rezultatul deschiderii şcolilor în urmă cu 2 săptămâni. Numărul de cazuri va exploda, dar guvernatii noştri ştiu foarte bine asta. Atunci de ce au ales să arunce benzină pe un foc deja scăpat de sub control? Pentru că nu puteau ţine birturile şi pacanele deschise dacă închideau şcolile. Ar fi ieşit un circ monstruos până şi în România”, a concluzionat Octavian Jurma, potrivit stiripesurse.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI