Medic celebru, anunț de ultimă oră după explozia cazurilor de Covid-19: ” A închide Capitala ar fi un lucru bun. Aliații virusului sunt români de-ai noștri”

Fostul manager al Spitalului “Victor Babeș” din București vine cu informații neașteptate și nedorite de cetățeni. Din punct de vedere medical, doctorul Emilian Imbri susține că cea mai bună măsură anti-Covid-19 este aceea a carantinării mai multor orase, printre care, și Bucureștiul. Renumitul medic își argumentează părerea în raport cu agresivitatea cu care atacă virusul, dar și în raport cu tabăra de cetățeni care s-au aliat cu acesta.

România este formată din două tabere

Medicul infecționist Emilian Imbri trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care este abordată pandemia din două perspective diferite. Acesta avertizează asupra unor aliați ai virusului, aflați chiar printre noi. De aceea, un mod de a ține pandemia sub control este acela de a carantina Bucureștiul și alte orașe cu rate de incindență mari.

Din păcate, specialistul reamintește modul agresiv în care virusul acționează atunci când lăsăm garda jos. Pentru a evita o criză sanitară mai mare decât cea prezentă, Emilian Imbri propune identificarea celor două tabere de români și acționarea rapidă în cel mai eficient mod.

„Sigur că a închide Capitala ar fi un lucru bun. Nu numai Capitala, ci și alte orașe, dar știți cum ar fi un lucru bun? Dacă termenul de carantină ar fi înțeles de către cei care vor încerca să îl aplice. Nu va încerca nimeni să aplice. Termenul respectiv este un termen cu o definiție foarte strictă. (…)

Eu vă spun așa, ca un om bătrân, acest virus este un virus inteligent, este un virus care ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi.

În momentul de față, România are mai multe tabere, două sunt, de fapt. O tabără care încearcă să mai apere ce mai putem să apărăm ca să nu murim foarte mulți, și o tabără care este alcătuită din virus și aliații lui”, a dezvăluit fostul manager de la “Victor Babeș”, la B1TV.

Emilian Imbri, atac direct la adresa protestatarilor cu influență

Specialistul a criticat în termeni duri comportamentul persoanelor cu influență, care se folosesc de imaginea și puterea lor pentru a instiga la nerespectarea regulilor anti-Covid-19.

Medicul Emilian Imbri afirmă că aceeste fenomene sunt cele mai periculoase și mai greu de controlat, motiv pentru care virusul atacă în voie, formând echipă cu acești cetățeni.

“Asta este cel mai cumplit lucru care se întâmplă într-o țară, ca virusul să își găsească aliați. Aliații virusului sunt români de-ai noștri, care vociferează, ies în stradă, îndeamnă, incită, fără să realizeze că de fapt, dacă tu ca persoană nu vrei să porți mască, fă-o. Așa cum cineva spunea în seara asta pe un post de televiziune, eu merg acolo și îmi asum răspunderea și plătesc și amendă, dar eu fac ce vreau. Fă treaba asta!

Nu incita, nu chema mai multă lume lângă tine, pentru că atunci când ești pe o anumită poziție și când dorești să te afirmi înseamnă că ai ceva în spate. Persoana care cheamă, incită, mulțumește și public într-o televiziune pentru că nu este singură și că este susținută, înseamnă că în spate ai televiziuni care te susținut și oameni care răspund la chemarea ta”, a adăugat Emilian Imbri, potirivt sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI