Medic ATI, dezvăluiri cutremurătoare despre cazul unei tinere mămici cu Covid-19 în stare gravă: „M-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin, ca să își strângă copilul în brațe”

Medic ATI, dezvăluiri cutremurătoare despre cazul unei tinere mămici cu Covid-19 în stare gravă: „M-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin, ca să își strângă copilul în brațe”
Pacientă internată la ATI

Amin Zahra, medic ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, trage un semnal de alarmă în rândul persoanelor care refuză vaccinarea anti-Covid-19. Acesta le-a povestit oamenilor un caz care l-a impactat extrem de tare, în care o tânără mămică și-a exprimat dorința de a merge acasă pentru a-și mai strange copilul în brațe, neștiind cum a evolua boala ei.

“Pacienții aflați în Terapie Intensivă sunt din ce în ce mai tineri”

Un medic ATI a dorit să le transmită oamenilor un al doilea mesaj de conștientizare cu privire la importanța vaccinării și a respectării măsurilor de siguranță. În ciuda gândirii egoiste a fiecăruia dintre noi, medicul atrage atenția asupra faptului că nimeni nu are siguranța că nu se va îmbolnăvi. În plus, atunci când se întâmplă, boala nu te întreabă dacă ai cu cine să-ți lași acasă familia, iar lipsa ta poate afecta multe persoane dragi.

„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin, ca să își strângă copilul în brațe. Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!

Cred că cu toții ați auzit măcar odată vorba aia: “Se putea și mai rău!” Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record! Mor sute de pacienți în fiecare zi, au murit mii și din păcate, pacienții aflați în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri.

Cu siguranță în acest timp ați auzit și de vorba: “Așa și, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!” Ei bine, toți cei care gândiți așa sunteți niște egoiști și dați dovadă de multă ignoranță!”, și-a început acesta mesajul.

“Soluția există! Nu vă costă nimic”

Medicul îi ia la rost pe cetățenii care se lasă la voia întmplării și se bazează pe implicarea medicilor, epuizați și ei de această situație fără ieșire. Din păcate, singurii care ne pot ajuta suntem chiar noi prin vaccinare și prevenție.

“Singurul lucru pe care-l faceți, este să căutați vinovați pentru rahatul în care ne aflăm! Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil, nu în România!

Și atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazați, de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală și nu o să ajungeți în spital, așteptând un loc?

La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiți sau muriți. Aceeași vorbă o au și ei…Ca cea a politicienilor, cea pe românește…Mai sus menționată! Și-au dorit să iasă în evidentă și au reușit, dovada, sutele de pacienți din unitățile de primiți urgențe!

Sunt întrebat adeseori de aparținători dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuși să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală!
După, de multe ori nu se mai poate face nimic! Soluția există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, își încheie medicul Amin Zahra avertismentul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI