Meciul fabulos la care Gigi Becali a avut „arici la buzunar”, după modelul George Copos. „Băi, băieți, am glumit și eu”

de: Sorin Barbu
24 02. 2023

Au trecut fix 18 ani de când Steaua s-a impus în „dubla” cu Valencia și s-a calificat în optimile de finală ale Cupei UEFA. Atacantul Andrei Cristea și-a amintit că Gigi Becali nu credea că echipa se va impune și a promis o sumă uriașă de 100.000 de euro. După câteva ore s-a răzgândit, după modelul brevetat de George Copos.

18 ani de la meciul în care Steaua a învins Valencia la București. Andrei Cristea a semnat o „dublă”, în returul de la București, de pe stadionul Ghencea

Pe 24 februarie se împlinesc 18 de ani de la meciul fabulos în care Steaua a reușit să învingă Valencia și să se califice în optimile Cupei UEFA. Spaniolii câștigaseră primul meci cu 2-0, dar în retur Andrei Cristea a marcat de două ori în repriza secundă, iar echipa patronată de Gigi Becali s-a impus la lovituri de departajare. Andrei Cristea și-a adus aminte că patronul a promis atunci o primă uriașă, înaintea partidei, dar după fluierul de final s-a răzgândit și a „tăiat” zdravăn din ea. Suma finală a fost de cinci ori mai mică.

„Aici este o poveste lungă. A fost o primă mai mare, care apoi s-a făcut mai mică. A fost o primă de 100.000 de euro, iar eu, Lovin, Neșu, care eram tineri la acea vreme, nici nu știam ce să facem cu atâția bani.

A doua zi ne-am dus la Mariott și domnul Becali ne-a zis: «Băi, băieți, am glumit și eu, nu mai e 100.000 de euro». Nu are rost să spun acum, dar în jur de 20.000 de euro au fost.

Pot să recunosc că m-a răsplătit în plus pe mine. Era foarte atent Gigi Becali, chiar putea peste. Anul următor a fost acel meci cu Rapid și am încasat cea mai mare primă”, a spus Andrei Cristea la Digi Sport.

Andrei Cristea își aduce aminte că jucătorii au avut parte de o atmosferă de vis, iar petrecerea de la stadion a durat câteva ore.

„Am rămas impresionat, copil fiind, atunci când am dat turul de onoare al stadionului. Lumea a rămas ore bune pe stadion și când am plecat cu mașina vedeam oameni care plângeau de fericire”, a mai spus Cristea.

Primul 11 al Stelei în meciul cu Valencia: Hamutovski – Ogăraru, Rădoi, Ghionea, Marin – Oprița, Paraschiv, Munteanu- Dică, Diniță, Cristea

Primul 11 al Valenciei: Palop – Fabio Aurelio, Albelda, Corradi, Baraja – Caneira, Navarro, Carboni, Xisco – Rufete, Moretti

Sursa Foto: Facebook Mihai Stoica