„Matematicianul” Gigi Becali, lecție de savuroasă despre ce înseamnă „business”. Patronul FCSB a făcut calculele, în direct, la televiziune

„Matematicianul” Gigi Becali, lecție de savuroasă despre ce înseamnă „business”. Patronul FCSB a făcut calculele, în direct, la televiziune

Gigi Becali vrea să arate, cu orice prilej, că este as la matematică și foarte priceput la afaceri. Patronul FCSB și-a făcut calculele în direct la televiziune și a explicat cum a ajuns rapid de la minus la plus. Adică, cum a ajuns să cheltuie multe milioane de euro, pe transferuri de jucători, după ce acum câteva zile era decis să se retragă din fotbal și voia 20 de milioane de euro ca să vândă clubul de fotbal „care toacă bani”.

Gigi Becali a calculat bugetul FCSB la televizor

Gigi Becali a cumpărat în doar trei zile cinci jucători pe care a plătit aproape trei milioane de euro, aproape toți banii din transferul lui Florin Tănase. Asta după ce acum câteva zile spunea că este gata să se retragă „pentru că nu mai vrea să dea bani de la el”. Stabilise și prețul pentru care voia să vândă clubul: 20 de milioane de euro.

Calificarea în turul trei preliminar și victoria din meciul cu Dunajska Streda l-au făcut să fie mult mai optimist. A explicat, în direct, într-o emisiune de televiziune, cum a făcut calculele și cum arată bugetul FCSB după ultimele evenimente.

„Eu am zis că mă retrag când dau bani de la mine. Acum nu mai dau bani de la mine. 2,1 milioane pe Moruțan, cu 3 milioane pe Tănase, sunt 5 milioane. Și încă 1,5 de la sponsorul principal. E vorba de câștigat bani, e business.

Sunt cu un picior în Conference League. Doar dacă Dumnezeu nu vrea, nu ne calificăm. Play-off-ul va fi mai ușor. Eu forțez să iau 6-7 milioane din Conference. Dacă trecem de ăștia, luăm 900.000. Pentru play-off, încă 700.000. Sunt vreo 5 milioane numai când intri. Poți lua 10 milioane în Conference. Se iau mulți bani și din bilete”, a declarat Gigi Becali la digisport.ro.

Gigi Becali susține că a fost matematicianul clasei

Gigi Becali susține că ușurința acestor calcule o are încă de când era copil. A dezvăluit că în timpul școlii a fost olimpic la matematică, iar la una dintre ore, chiar când a fost o mare inspecție, a luat două note de zece la materia lui favorită.

„Era o profesoară de matematică și îmi dădea 10 doar mie. Dădea probleme suplimentare pentru nota 10 și doar eu le făceam. Bine, nu aveam media 10, dar aveam note de 10. Eram olimpic la matematică. La un moment dat a venit o inspecție și am primit două note de 10. Așa a zis inspectoarea”, a spus Becali, într-o intervenție la sport.ro.

FCSB este clubul care, cu Gigi Becali patron, a vândut patru dintre cei mai scumpi cinci jucători din Liga 1.

Top 5 transferuri din Liga 1 în străinătate:

1. Nicolae Stanciu (de la FCBS / Steaua la Tottenham, în 2016): 10 milioane euro

2. Vlad Chiricheş (de la FCBS / Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro

3. Florin Gardoş (de la FCBS / Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro

4. Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro

5. Bogdan Stancu (de la FCBS / Steaua la Galatasaray, în 2011): 5.7 milioane euro