Măsurile care s-ar putea lua în sălile de fitness la redeschidere. Cum se va păstra distanțarea socială

de: Filon Stan
11 05. 2020

Tinerii pasionați de sport de-abia așteaptă să se reîntoarcă în sălile de fitness, mai ales după ce cu toții s-au plâns că în timpul auto-izolării au luat câteva kilograme. Încă nu se știe când va fi posibilă deschiderea unor astfel de locații, dar patronul unei săli de fitness a publicat pe rețelele de socializare imagini din sala lui, pregătită să-și primească clienții. Pare un laborator, nu o sală de forță.

Măsurile care s-ar putea lua în sălile de fitness la redeschidere

Chiar dacă starea de urgență va fi schimbată cu starea de alertă, distanțarea socială nu va dispărea cu una, cu două, mai ales în spațiile închise, unde se găsesc mai multe persoane în același timp. Așadar, pandemia de coronavirus va lasa urme asupra multor obiceiuri pe care le aveam în trecut.

Pentru cei care obişnuiau să practice activităţi fizice la sala de fitness vor apărea, de asemenea, schimbări majore, pentru combaterea răspândirii noului virus.

Măsurile care s-ar putea lua în sălile de fitness la redeschidere

Laboratorul din sălile de fitness

În următoarea perioadă, accesul în sălile de fitness ar putea fi restricţionat la un anumit număr de clienţi în acelaşi timp. De asemenea, autorităţile se gândesc la mijloace prin care să prevină răspândirea infecţiilor şi virusurilor în sălile de sport, vestiarele, duşurile ori zonele de spa fiind considerate a fi zone vulnerabile.

Petronii unor săli au început să ia măsuri pentru a respecta noile norme de distanţare socială, însă nu toate sunt pe placul clienţilor, mai ales că acestea arată acum ca niște adevărate…laboratoare.

Reprezentanţii unei săli de fitness au decis, de exemplu, să instaleze plexiglass între benzile de alergare, precum şi între celelalte aparate din zona cardio, iscând discuţii printre internauţii care au văzut fotografia. Dacă unora li s-a părut că decizia este una potrivită în contextul de faţă, alţii au asemănat aspectul cu cel al unui laborator în care nu ar merge nici dacă ar fi plătiți.