Maşinile care se strică cel mai repede. E lovitură mare pentru Dacia, ce loc ocupă
Technischer Uberwachungsverein (TUV), adică Asociația de Inspecție Tehnică din Germania, a făcut topul 2023 al mașinilor care se strică cel mai repede. Este mare lovitură pentru Dacia, care are mai multe modele care se strică cel mai repede.
Acestea sunt mașinile care se strică cel mai repede. Modelele de la Dacia, în top
ADAC a publicat un articol în care se arată că TUV a evaluat aproximativ 9,6 milioane de mașini în perioada iulie 2021-iunie 2022, înregistrând defectele constatate la acestea.
Din păcate, Dacia are mai multe modele aproape la fiecare categorie de vârstă, conform studiului.
Două modele de la Dacia, în topul mașinilor care se strică cel mai des
Astfel, cele 226 de modele de vehicule controlate au fost împărțite în cinci categorii de vârstă. În grupul de mașini cu o vechime de 2-3 ani se regăsesc 4 modele.
Între acestea, cu o rată de defecțiuni de 11.6% se regăsește Dacia Logan, după care urmează Dacia Docker (10.8%), Volkswagen Sharan (9.4%) și Citroen C3 Aircross (9.4%).
Mașinile cu vechime de 4-5 ani care se strică cel mai des
Pentru autoturismele cu o vechime de 4-5 ani rezultatele sunt următoarele: Dacia Duster, cu o rată de defecțiuni de 18.0%, Volkswagen Sharan (17.1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18.0%).
Mașini de 6-7 ani care se strică cel mai des
Din nefericire, și la categoria vehiculelor cu o vechime de 6-7 ani, Dacia se regăsește cu modelul Duster (24.4%) și Docker (24.4%). Modelele cu multe probleme au fost înregistrate și pentru BMW Seria 5 și 6 (23.8%).
Mașini de 8-9 ani care se strică cel mai repede
Când vine vorba de mașinile cu o vechime de 8-9 ani, modelul Logan de la Dacia înregistrează o rată a defecțiunilor de 32.9%, după care urmează Fiat Punto, cu o rată de 31.1% și tot un model de la Dacia- Duster, cu o rată a defecțiunilor de 28.4%.
Mașini de 10-11 ani care se strică cel mai repede
De asemenea, la mașinile cu o vechime de 10-11 ani cel mai des se defetează Renault Clio, care are o rată a defecțiunilor de 36.4%, urmat de Renault Twingo, cu o rată a defecțiunilor de 35.9% și de Dacia Logan, care a prezentat o rată de defectare de 5.6%.
Ce model electric se strică cel mai repede
TUV a furnizt pentru prima dată detalii și despre un vehicul electric. Astfel, Renault Zoe a prezentat o rată de defecte de 5,3%.
Acest model se regăsește la mijlocul clasamentului vehiculelor cu o vechime de doi-trei ani și cu o rată de 10,6 la sută la vehiculele cu o vechime de cinci-șase ani.
Ce este TUV și de ce a fost creată
TUV este compus din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a se asigura de potențialele pericole și pentru a preveni daunele.
Nu în ultimul rând, TUV a fost creată pentru a testa, revizui și reglementa produsele și tehnologiile pentru a preveni accidentele și a elimina defectele.