Care sunt mașinile fără permis pe care le poți conduce în România

Care sunt mașinile fără permis pe care le poți conduce în România

Mașinile pe care poți să le conduci fără să ai permis auto au început să fie căutate și la noi în țară și se adresează în special tinerilor minori.

Autovehiculele de acest gen pot fi conduse de la vârsta de 16 ani. Bineînțeles, șoferii acestora au nevoie de un atestat de la școala de șoferi pentru a putea ieși pe străzi.

Aceste mașini prezintă și un alt mare avantaj – pot fi conduse și de șoferii care au permisul de conducere suspendat.

În cazul în care vrei să-ți achiziționezi o astfel de mașină, trebuie să știi că ai mai multe variante. Cel mai bine vândută marcă de mașini de la noi din țară este Aixam, dar nu este singura.

Aceasta este o marcă franceză și îți pune la dispoziție patru modele, în funcție de bugetul tău. Prețurile încep undeva la 10.000 de euro și ajung până la 16.000 de euro. Totodată ai și opțiunea mai accesibilă la mâna a doua, unde prețurile se învârt în jurul sumei de 2.000 de euro.

O altă opțiune ar fi marca Microcar – firmă franceză, ca majoritatea celor care fabrică astfel de autoturisme. Aici ai de ales dintre șase modele, cu prețuri similare cu cele ale Aixam. Acestea încep de la 10.000 de euro și ajung la 14.000.

Pe o mașină Microcar la mâna a doua dai circa 1.500 de euro, iar dacă vrei să optezi pentru versiunea electrică, trebuie să scoți din buzunar aproximativ 23.000 de euro.

O a treia opțiune de mașini care nu necesită permis o reprezintă marca Ligier. Cele cinci modele pot fi achiziționate la prețuri între 10.000 și 13.000 de euro. Împreună cu marca Microcar, cu care a fuzionat, firmele dețin 40% din piața europeană de mașini fără permis.

Dacă aceste branduri nu te-au convins, poți să mai optezi pentru modele de la Chatenet sau Grecav. Prețurile sunt cam aceleași și aici – în jur de 15.000 pentru Chatenet și 13.000 pentru Grecav.