Mașina cu care Ceaușescu l-a plimbat pe Gorbaciov, scoasă din nou la licitație. ANAF cere acum un preț mai mic

de: Andrei Simion
03 12. 2019

Mașina cu care Nicolae Ceaușescu l-a plimbat pe Mihail Gorbaciov a fost scoasă din nou la licitație de către ANAF, după ce nu s-a găsit niciun cumpărărtor la licitația organizată la începutul anului. Automobilul de teren ARO 304 are un preț de pornire de 103.125 de lei.

Mașina cu care Ceaușescu l-a plimbat pe Gorbaciov a fost scoasă din nou la licitație

Mihail Gorbaciov (conducător al Uniunii Sovietice între 1985 şi 1991) a vizitat România în 1987 și 1989. În timpul primei vizite, a fost indignat de starea de îndoctrinare a românilor care l-au întâmpinat cu urale slugarnice. „Când m-am apropiat de oameni, i-am întrebat: Dar voi ştiţi şi alte cuvinte?”, a povestit Gorbaciov după mult timp.

Nicolae Ceaușescu l-a plimbat pe Mihail Gorbaciov într-un ARO 304 de culoare gri, fabricat în 1977. Acest automobil i-a aparținut fostului dictator și ulterior a fost confiscat de omul de afaceri Ovidiu Tender.

Ceaușescu a comis o gafă și în timpul celei de-a doua vizite a lui Gorbaciov în România. L-a așteptat la aeroport cu o mașină adusă de la Moscova, dar dictatorul nu a urcat în mașină și i-a spus fostului lider sovietic că mai are niște treburi de rezolvat în zonă.

Automobilu ARO 304 a fost scos la licitație de către ANAF la începutul acestui an, dar nu s-a găsit nicio persoană interesată să îl achiziționeze. ANAF a anunțat că va organiza o nouă licitație pe data de 18 decembrie, prețul de pornire al mașinii fiind de 103.125 de lei.