Masează unghiile cu soluție de bicarbonat de sodiu. Trucul minune care te va uimi

Masează unghiile cu soluție de bicarbonat.

Fiind folosit atât în alimentație cât și în cosmetică, bicarbonatul de sodiu poate ajuta și în cazul în care aveți probleme cu unghiile. Această soluție ieftină este la îndemâna oricui.

Este un remediu natural pentru unghii fragile

Toate femeile știu că o manichiură frumoasă reprezintă un aspect foarte important, indiferent de situație. Ce este de făcut atunci când unghiile noastre sunt subțiri, se rup ușor sau sunt îngălbenite? Unghiile cu gel sau cele false pot fi o soluție rapidă, însă acest lucru nu remediază problema unghiei, ci doar o maschează.

Pentru a avea unghii naturale puternice și frumoase, folosirea bicarbonatului de sodiu este o soluție optimă. Acesta este antiseptic și antifungic. Amestecați 3-4 linguri de bicarbonat cu apă călduță până obțineți o pastă cremoasă. Cu acest amestec acoperiți-vă unghiile și le țineți așa timp de 5 – 10 minute, după care spălați mâinile cu apă rece.

Chiar dacă efectele se vor observa de la prima aplicare, trebuie să repetați procedeul de câteva ori pe săptămână, cel puțin o lună de zile. Abia atunci unghiile își vor recăpăta culoarea naturală și nu se vor mai rupe așa ușor.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de ciuperca unghiei

Bicarbonatul este foarte util și în cazul în care aveți o ciupercă a unghiei. Mâinile și picioarele fiind expuse foarte des la umezeală, se creează un mediu propice infecțiilor. În condițiile acestea, microorganismele se înmulțesc repede, iar acest lucru duce la apariția ciupercilor.

Bicarbonatul vă poate scoate din impas, dacă nu vreți să apelați la diferite unguente, pe care le puteți lua din farmacii. Însă, este bine de știut că acest tratament cu bicarbonat de sodiu va dura mai mult. Dacă veți avea răbdare, veți putea observa că ciuperca va dispărea. Bicarbonatul de sodiu este eficient atât pentru ciuperca unghiilor de la mâini, cât și pentru problemele de acest gen de la picioare.

Picioare în lighean cu apă
Trucul acesta te va uimi. Masează Unghiile cu soluție de bicarbonat de sodiu.

Într-un lighean, puneți destulă apă caldă, încât să vă acopere picioarele și amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Cel puțin 15 minute trebuie să stați în această soluție. După aceea, ștergeți-vă pe picioare și acoperiți-vă unghiile cu o pastă obținută din bicarbonat de sodiu amestecat cu apă caldă. Acest procedeu trebuie făcut în fiecare seară, până când scăpați de ciupercă. În ligheanul cu acest amestec puteți adăuga și câteva linguri de oțet de mere, pentru ca efectul să fie mai rapid. Oțetul de mere având și el un rol antifungic, potrivit Ciao.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI