Mărturisirea făcută de Regele Charles în lupta sa cu cancerul. Ce detaliu înduioșător i-a scăpat monarhului VIDEO

de: Ștefan R. Apostol
13 05. 2024

Pe 5 februarie a.c., Palatul Buckingham confirma faptul că Regele Charles era diagnosticat co o formă de cancer la prostată. Boala avea să-i fie descoperită în timpul unui tratament pentru o prostată mărită. După acest moment, multă lume avea să fie în stare de șoc, iar totul a culminat cu mărturisirea făcută de Regele Charles în lupta sa cu cancerul, ieșind la suprafață și un detaliu înduioșător, care i-a scăpat monarhului.

Mărturisirea făcută de Regele Charles în lupta sa cu cancerul

După o perioadă de speculații cu privire la starea de sănătate a suveranului, într-un comunicat surprinzător din 5 februarie, Paltul Buckingham anunța că Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

În același comunicat se menționa faptul că Suveranul avea să înceapă „tratamentele obișnuite” și că-și va amâna îndatoririle publice pe durata acestora, a mai precizat Palatul.

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, „rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice depline cât mai curând posibil”, se mai arăta în comunicat, dar nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Conform presei britanice, recent a apărut și mărturisirea făcută de Regele Charles în lupta sa cu cancerul, în timpul unei vizite recente la Muzeul Aviației Militare din Middle Wallop, Hampshire. Este momentul în care Regele Charles avea să se destăinuie celor aflați la eveniment, și tot acum avea să iasă la iveală un detaliu înduioșător.

Ce detaliu înduioșător i-a scăpat monarhului

Conform publicațiilor britanice, în timpul vizitei sale din 13 mai la muzeu, Regele Charles a stat de vorbă cu un veteran al armatei britanice pe nume Aaron Mapplebeck, care i-a spus membrului familiei regale că și-a pierdut simțul gustului în timp ce se afla sub tratament pentru cancer anul trecut.

În timpul conversației lor, potrivit The Daily Mail, Charles a confirmat că și el și-a pierdut simțul gustului în timpul tratamentului, deși nu a împărtășit dacă efectele au fost temporare.

Vizita lui Charles, în vârstă de 75 de ani, la Muzeul de Aviație al Armatei vine în contextul în care acesta a revenit recent la îndatoririle sale în fața publicului. Deși a făcut un pas înapoi după diagnosticul inițial, acordând timp pentru tratament și recuperare, la 30 aprilie Charles a vizitat University College Hospital Macmillan Cancer Centre din Londra, cu regina Camilla alături.

Marea surpriză la acest eveniment a fost și prezența fiului acestuia, prințul William, iar în timpul vizitei a apărut și un moment înduioșător între cei doi. Așa cum este obiceiul, Regele Charles avea să-i înmâneze Ducelui de Cambridge bereta albastră a Corpului Aerian al Armatei, moment în care tatăl și-a bătut amical fiul pe braț.

Revenirea lui Charles la funcțiile publice, o surpriză pentru toți

Deși multă lume credea că se va retrage pentru o mai lungă perioadă, pe 26 aprilie Palatul Buckingham anunța că Regele Charles a revenit zâmbitor la muncă și că își va relua din luna aprilie aparițiile publice și îndatoririle regale.

Când a anunțat revenirea lui Charles la îndatoririle publice la 26 aprilie, Palatul Buckingham a mai spus că Majestatea Sa este „foarte recunoscător echipei sale medicale pentru îngrijirea și expertiza lor continuă”.

Palatul a exprimat, de asemenea, aprecierea lui Charles și a Camillei pentru sprijinul pe care familia regală l-a primit pe fondul numeroaselor actualizări de sănătate pe care le-au împărtășit în acest an, inclusiv diagnosticul de cancer al lui Kate Middleton.