Mărturii dureroase despre camera hiperbară unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian: ‘Se intra pe semnătură’

Mărturii dureroase despre camera hiperbară unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian: ‘Se intra pe semnătură’
S-au aflat noi detalii despre clinica unde a fost tratat Petrică Mîțu Stoian

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a fost urmărită de controverse. Artistul a luat decizia de a se trata post-covid la o clinică privată, însă starea lui de sănătate s-a înrăutățit și a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița, unde și-a dat ultima suflare.

Ce s-a aflat despre clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian

Mulți au fost zguduiți în momentul în care au aflat că Petrică Mîțu Stoian a murit. Mirela Petrean a urmat, cu 4 luni înainte ca regretarul artist să își încheie socotelile lumești, terapia cu oxigen hiperbar. Aceasta a mers la clinica unde a fost și solistul, ba chiar a fost tratată de același medic.

„Chiar la doctorul Bogdan am fost și eu, la cel la care a fost și domnul Mîțu Stoian. Dar pe lângă el mai erau încă vreo 3 medici, în fiecare zi era altul de gardă. Ne monitorizau pe rând. Ca om, mie mi s-a părut foarte ok.

Eu credeam că are și vreo specializare în domeniu, acum am înțeles că sunt doar niște cursuri și că dânsul e de fapt psihiatru. Eu nu aveam de unde să știu lucrurile astea, că nu mi s-a spus și nici eu nu l-am luat la întrebări sau să-i cer CV-ul.

Totuși e o clinică de terapie, nu una de tratament. Eu am mai fost în țară la astfel de clinici, la detoxifiere, de exemplu și am zis: hai să fac și terapia asta cu oxigen, să vedem dacă este atât de bună cum se zice.”, a zis vedeta pentru WOWbiz.

Cum era realizată procedura la clinica unde a fost tratat regretatul artist

Interpreta de muzică populară a făcut dezvăluiri despre tratamentul pe care l-a urmat. Aceasta a mărturisit că era nevoită să semneze în momentul în care intra în camera hiperbară, iar același lucru se întâmpla și când se termina ședința de recuperare post-covid.

„Trebuia să fim acolo cu o jumătate de oră înainte, eram luați în evidență, ni se lua tensiunea și saturația iar apoi semnai. Pe semnătură se intra în camera hiperbară. Când ieșeam, la fel, trebuia să semnăm fișa medicală.

Totul era monitorizat din interior, de cadre medicale, dar și din exterior. Prima ședință de terapie se face de probă și durează în jur de o oră, cu intrat în camera hiperbară și cu stat într-un fel de anticameră, unde este o altă presiune, mai slabă.

E o testare, nu există cineva care să vină prima dată și să nu fie testat.”, a mai zis ea.

„Au mai fost persoane care acuzau dureri”

Cântăreața a mărturisit că nu a avut probleme după 10 ședințe de terapie în camera hiperbară. Totuși, Mirela Petrean a punctat că au mai existat persoane care s-au confruntat cu dureri de ureche. Interpreta de muzică populară a explicat ce a observat în clinica respectivă.

„Au mai fost persoane care acuzau dureri în ureche, de exemplu dacă presiunea era foarte puternică și nu suportau… aveai impresia ești cu un submarin și ți se înfundă foarte tare urechile.

Erau oameni care acuzau că le pocnesc foarte tare urechile și atunci le puneau niște picături. A fost un singur caz cu o doamnă care a trebuit să iasă pentru că spunea că o dor foarte tare urechile și nu suportă. Altceva nu. Erau și persoane cu dizabilități… Nu știu…

Oxigenul nu vine cu presiune. Adică eu nu am simțit așa ceva. Simți că vine un aer curat, ca atunci când mergi la munte și tragi aerul ăla. Mai era o chestie, că nu ne lăsau să ațipim.

Erau persoane mai în vârstă care, în alea două ore, se plictiseau și îi lua somnul. Și nu ne lăsau. Totul era monitorizat de afară. Trebuia să inspiri și să expiri conștient, nu ne lăsau să adormim.”, a mai zis ea.