29 iun. 2021 | 07:50

Marius Tucă, devastat după moartea jurnalistului Florin Condurățeanu: „Era refugiul nostru. Când nu aveai nicio soluție, el te salva”

News
Marius Tucă, devastat după moartea jurnalistului Florin Condurățeanu:

Doliu imens în lumea presei după anunțul morții jurnalistului Florin Condurățeanu. Din păcate, marele om de presă s-a stins din viață luni seară, în urma unui stop cardio-respirator. La aflarea veștii, toți cei care l-au apreciat și au colaborat cu acesta au transmis sincere regrete și au rememorat momentele minuntate în care maestrul le-a schimbat viața. Printre aceștia s-a aflat și Marius Tucă, profund afectat de pierderea unui mare și bun prieten.

A lucrat 20 de ani împreună cu Florin Condurățeanu

După ce Mihai Gâdea a anunțat vestea tristă a momentului, mai mulți jurnaliști cunoscuți și apreciați de publicul larg au intrat în direct, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” , acolo unde au povestit mai multe întâmplări care i-au legat de profesionistul și omul cu suflet imens, Florin Condurățeanu.

Marius Tucă s-a numărat printre jurnaliștii care plâng neîncetat moartea lui „Țuțu”, așa cum era alintat jurnalistul. Acesta a reușit să contureze în doar câteva minute întreaga personalitate a maestrului, astfel că, indiferent dacă l-ai cunoscut sau nu pe Florin Condurățeanu, îți poți da seama ce fel de om a fost și cât s-a implicat în meseria pe care o făcea cu o pasiune și o măiestrie incomparabile.

Mai mult, Marius Tucă îl descrie pe acesta ca fiind salvarea tuturor, atunci când nu mai exista niico soluție de rezolvare a unor situații, indiferent de natura lor.

„20 de ani înseamnă o viață de om pe care am trăit-o alături de Țuțu. Era refugiul nostru, al ziariștilor mai tineri, atunci când nu mai aveam nicio soluție, când nu mai aveam nicio cale, când nu mai aveam niciun răspuns. Atunci exista Țuțu.

Gândindu-mă acum la ce s-a întâmplat, îmi dau seama că l-am pus nemuritor și îmi pare rău că nu am apucat să scriu o scrisoare, pe care am vrut să o fac publică din totdeauna. Au fost foarte multe momente în care am simțit să scriu scrisoarea asta, să îi mulțumesc mai ales pentru momentele alea în care nu aveai nicio soluție și el venea cu una foarte simplă și cu o explicație din viață care te liniștea și te salva cumva”, a povestit Marius Tucă.

Florin Condurățeanu își iubea meseria mai mult decât orice

Jurnalistul a povestit cât de mult a cântărit determinarea lui Florin Condurățeanu pentru cariera sa. Acesta l-a privit pe maestru ca pe un model de la care s-a inspirat întotdeauna, insuflându-i talent și dorință de a evolua.

“Pe de altă parte, și gazetărește, că am trăit gazetărește unul lângă celălalt și prietenește atâta timp. M-am uitat la determinarea lui de fiecare dată în a-i învăța pe ceilalți, în a le spune cât de frumoasă este meseria asta. Și când vezi un ziarist mai mare, mai experimentat că vine și îți spune în fiecare zi, dar în fiecare zi, cât de frumoasă e meseria asta, nu mai ai nevoie de nimic.

Am atâtea amintiri legate de el. Aș mai spune că la un moment dat a fost dat la o parte, că părea bătrân. Nu-i adevărat. A suferit mult din cauza asta. Cred că și noi la un moment dat am încercat să îi ținem niște lecții că s-a schimbat lumea și că ar trebui să fim altfel, ceea ce era o prostie dacă stau să mă gândesc acum. Tot el avea dreptate și în cazul ăsta” , mai povestit Marius Tucă.

PlaySport
Cât A COSTAT cavoul lui Corduneanu! Familia a cheltuit SUTE DE MII DE EURO și a gravat simbolul Jocurilor Olimpice pe el
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Cancan.ro
Cum se comportă, de fapt, Kate Middleton în spatele camerelor de luat vederi. Un fost angajat a spus adevărul gol-goluț!
Stirile PROTV
Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților
Romania TV
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență traumatizantă”
Capital.ro
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
EVZ.ro
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
Adevarul
Comorile satului ajuns pe fundul Lacului Cinciș. Românii erau uimiți de mulțimea vestigiilor antice VIDEO
BZI.ro
Spynews.ro
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ion Țiriac a văzut-o pe Simona Halep din nou pe teren și a dat verdictul
Digisport.ro
Primul oraș modern al Imperiului Otoman se află în România. A fost creat de un sultan. „Regimul comunist i-a distrus frumusețea”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
EVZ.ro
Drama uriașă a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit la doar 47 de ani! A fost abandonată într-un șanț, la trei zile după naștere
Spynews
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
Capital.ro
"Frimituri" sau "firimituri". Mulți români cred că știu răspunsul corect, dar greșesc
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Mașina ta CONSUMĂ MAI PUȚIN dacă scoți UN SINGUR obiect!
Mediaflux
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro