31 dec. 2021 | 12:26

Marius Șumudică, umilit după ultimele performanțe slabe: „Traversez o perioadă delicată a carierei mele”

Sport
Marius Șumudică, umilit după ultimele performanțe slabe: „Traversez o perioadă delicată a carierei mele”
Marius Șumudică traversează la Malatyaspor una dintre cele mai delicate perioade din cariera sa de antrenor

Marius Șumudică, umilit după ultimele performanțe slabe. Antrenorul român trece printr-o perioadă de coșmar la Malatyaspor. Echipa sa este codașa campionatului din Turcia, nemaicunoscând victoria de 9 meciuri. În plus, formația lui Șumudică a fost eliminată și din Cupa Turciei de o grupare din liga secundă. Marius Șumudică condiționează rămânerea sa pe banca tehnică de un „calup” masiv de transferuri în perioada de mercato din ianuarie.

Marius Șumudică, umilit după ultimele performanțe slabe

Marius Șumudică, umilit după ultimele performanțe slabe. Antrenorul de 50 de ani nu reușește deloc să regăsească inspirația de la Gaziantep, ce l-a propulsat ca „antrenorul anului” în 2020. După ce declarase că dorește să lupte pentru titluri și trofee când devenise antrenor la CFR Cluj, Șumudică și-a schimbat drastic obiectivele.

Marius Șumudică este într-un adevărat „picaj” cu Malatyaspor, o echipă modestă din prima ligă turcă. La ora actuală pare și mai modestă, fiind pe ultimul loc în clasament. Elevii românului nu s-au mai întâlnit cu victoria de 9 partide. Ei au fost eliminați, joi, și din 16-imile Cupei Turciei, de gruparea din liga secundă, Bandirmaspor, scor 2-3.

Marius Șumudică a cerut vehement conducerii să efectueze multe transferuri în perioada de marcată din iarnă. El le-a explicat și suporterilor strategia necesară pentru salvarea echipei de la retrogradare.

„Vom aduce 6 sau 7 jucători, dintre care cel puțin 5 vor fi străini. Dintre ei, 3 au acceptat deja să vină și vor începe să se antreneze cu echipa după testele medicale de la începutul lunii ianuarie. Toți sunt jucători pentru care eu am insistat, jucători care ne vor ridica nivelul. Șefii noștri au făcut eforturi să-i semneze”, a anunțat Marius Șumudică pe contul personal de Twitter.

„Traversez o perioadă delicată a carierei mele”

Marius Șumudică a revenit în România profitând de scurta pauză competițională de sărbători. El a recunoscut la sosirea pe aeroport că traversează o perioadă delicată a carierei sale.

„Traversez o perioadă delicată a carierei mele. Mă refer la acest an. A fost un an cu bune și cu rele. Dacă punem în balanță ceea ce s-a întâmplat la Gaziantep, a venit episodul Cluj, unde după șapte meciuri, cu maximum de puncte, am fost îndepărtat, după care știam unde mă duc. Știam ce se întâmplă la Malatya, dar nu credeam că voi întâlni niște jucători… Eu, practic, m-am uitat la început doar pe primul 11. Mi s-au accidentat 3-4 jucători, iar când a trebuit să improvizez… Suntem cea mai tânără echipă din Super Lig. Avem 10 jucători sub 20 de ani. Este foarte greu în momentul în care te bați cu forțele din Turcia”, a declarat Șumudică în fața ziariștilor.

Marius Șumudică a mai spus că a discutat cu patronul celor de la Malatyaspor și i-a cerut, de urgență, mai multe transferuri în această iarnă. Omul cu banii i-a promis antrenorului român că îi va aduce jucători de calitate pentru partea a doua a sezonului. Dacă nu se va ține de cuvânt, Marius Șumudică nu exclude varianta demisiei.

„Rămân (n.r. – la Malatyaspor), nici nu se pune problema. Dar dacă nu vin întăriri, nu rămân. Din ce am discutat cu patronul, mi-a spus că va aduce jucători. Eu, în momentul de față, spun sincer că această echipă are nevoie de minimum opt jucători. Dintre care 5-6 jucători titulari, altfel nu avem nicio șansă să ne salvăm de la retrogradare. Dacă cei de acolo își doresc să retrogradeze, cu Șumudică sau fără, fără transferuri o va face”, a mai adăugat Marius Șumudică

Echipa lui Marius Șumudică va debuta în noul an pe 7 ianuarie. Malatyaspor va avea parte de un meci imposibil, în deplasare, contra celor de la Trabzonspor, liderul autoritar din Super Lig. Trabzonspor tocmai a făcut o ofertă pentru Dennis Man, internaționalul român de la Parma.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro