Marina Almășan, hărțuită de Doina Gradea din cauza lui Mircea Radu. Ce se întâmplă la TVR

Marina Almășan, hărțuită de Doina Gradea din cauza lui Mircea Radu. Ce se întâmplă la TVR

Marina Almășan a comentat zilele acestea pe marginea scandalului iscat de Mircea Radu. Totul a pornit de la declarațiile false ale colegului ei, referitoare la declarațiile de avere.

Marina Almășan, hărțuită de Doina Gradea din cauza lui Mircea Radu

În urmă cu o săptămână, un adevărat scandal mediatic a ajuns în presa românească. Mircea Radu a fost prins cu minciuna în declarațiile de avere. Cei din MediaSind TVR, sindicatul din televiziune, au scos la iveală falsurile făcute de moderator în declarațiile de avere. Situația nu a rămas fără reacții în sânul vedetelor din TVR.

Printre cei care au comentat pe acest subiect s-a numărat și Marina Almășan. Una din cele mai vechi moderatoare din TVR, de după 1989, Marina Almășan a comentat situația. Numai că, după declarațiile făcute de moderatoare, lucrurile au degenerat în cu totul altceva, decât era normal să se întâmple.

Marina Almășan, hărțuită de Doina Gradea din cauza lui Mircea Radu. Ce se întâmplă la TVR
Marina Almășan acuză TVR de hărțuire

”Cu toate că lumea – mai ales cea din TVR – știe în ce condiții a părăsit Mircea Radu, cu trei ani în urmă, Televiziunea Română . Eu nu-i port ranchiună și în niciun caz nu mă pot bucura de momentele nefaste pe care le traversează, în aceste zile. Ba, mai mult, împreună cu echipa noastră, din care Mircea a făcut parte câțiva ani buni, l-am compătimit sincer. Trebuie să fi fost într-o situație tare disperată, ca să accepte să se reîntoarcă în instituția de care spunea că îi este silă și, mai mult, de a face echipă cu inși care se știe că o distrug sistematic.”, a fost declarația inițială a moderatoarei.

Ce se întâmplă la TVR

După această declarație, Doina Gradea a decis că trebuie sancționată Marina Almășan. Așa că au purces la o anchetă administrativă, în urma căreia să se ia o decizie. Andraș Istvan Demeter, consilierului de etică, a fost desemnat să facă această anchetă tocmai pentru a o sancționa disciplinar. Reprezentanții MediaSind TVR, cei care au scos la iveală minciuna, au luat atitudine în favoarea Marinei Almășan printr-un comunicat:

Marina Almășan, hărțuită de Doina Gradea din cauza lui Mircea Radu. Ce se întâmplă la TVR
Doina Gradea, șefa TVR a cerut o anchetă în cazul Marina Almășan

”Am fost informați că dl. Andraș Istvan Demeter, în calitate de consilier de etică, calitate contestată în instanță în Dosarul nr. 9248/3/2020, Tribunalul Municipiului București, a transmis dnei Marina Almășan, prin email, în data de 17 septembrie 2020, o adresă prin care îi solicită, în mod abuziv, să răspundă la mai multe întrebări referitoare la exercitarea dreptului la libertatea de exprimare, consfințite de Constituția României, dar și de prevederile art. 127 alin. C) din Actul aditional nr. 1 la Contractul Colectiv de Muncă din SRTV, potrivit cărora angajatul TVR are dreptul, fără a suferi vreo consecință, să-și exprime în mod liber opiniile personale în legătură cu orice evenimente sau persoane, respectând deontologia profesională”, transmit reprezentanții Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind.

Probleme vechi în TVR, ascunse sub preș

Contextul este mult mai larg, iar problemele din TVR sunt mult mai acute, dar nimeni nu spune și nu face nimic. În cazul Marina Almășan, conducerea televiziunii a venit cu un comunicat de presă, pentru a justifica decizia acnchetei cerute de Doina Gradea.

„Angajata Marina Almășan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, încearcă tabloidizarea unei presupuse hărțuieli care nu are legătură cu realitatea. Angajata trebuie să respecte, înainte de orice discuție, procedurile interne, statutul jurnalistului din TVR și deontologia profesională. Prin declarațiile făcute, a nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaților, ceea ce arată o preocupare excesivă pentru sine în detrimentul organizației care a mijlocit crearea acelui Sine.”, se spune în comunicatul TVR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI