Marian Vanghelie continuă războiul cu Victor Ponta. Ultima decizie a primarului Sectorului 5

Marian Vanghelie continuă războiul cu Victor Ponta. Ultima decizie a primarului Sectorului 5
Marian Vanghelie în război cu Victor Ponta

Fostul primar de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, va trebui să-i plătească lui Victor Ponta nu mai puțin de 80.000 de euro. Decizia a fost dată de instanța de judecată, după ce fostul edil nu s-a prezentat la procesul intentat de fostul lider Pro România. Victor Ponta l-a dat în judecată pe Marian Vanghelie, după ce acesta făcea mai multe afirmații calomnioase, conform reclamației depuse la Tribunalul București de către fostul politician Pro România.

Marian Vanghelie în război cu Victor Ponta

În 2017, invitat în platoul Antena 3, Marian Vanghelie făcea declarații controversate despre Victor Ponta, la acea vreme Secretar General al Guvernului condus de Sorin Grindeanu. În cadrul emisiunii „Ediție Specială”, Marian Vanghelie vorbea despre actele de corupție din interiorul partidului care-l propulsa în politică. Printre subiectele atinse în acel interviu, fostul primar de la Sectorul 5 a adus în discuție și modul în care Victor Ponta și Sebastian Giță încasau bani de la SRI, și despre trădarea fostului prim-ministru Ponta în interiorul partidului.

„Noi am avut trei-patru ședințe pentru a face aceste demersuri juridice. Oamenii care au transmis mesaje lui Maior și lui Coldea au fost domnul Ponta cu domnul Ghiță. Domnul Ponta care era reprezentantul lui Geoană, el a negociat emisiunea. Domnul Ponta i-a spus lui Oprea, care a făcut demersuri către domnul Maior, domnul Ghiță s-a dus la Coldea.

Ponta cu Ghiță au stabilit să dea informații la SRI și Traian Băsescu pe ceea ce făceam noi. La vremea respectivă ne raportam într-o formă sau alta. Ponta și Ghiță dădeau informații la SRI în campania electorală”, declara Marian Vanghelie la Antena 3, în 2017.

După acest moment, fostul edil a mai făcut și alte afirmații cu caracter calomnios la adresa lui Victor Ponta. În 2019, într-un alt interviu, tot la Antena 3, Marian Vanghelie îl acuza pe Ponta că ar fi cerut unui grup de oameni de afaceri sme mari de bani, pe vremea când acesta a deținut funcția de premier.

Așa se face că, Victor Ponta decide să depună la Tribunalul București o plângere pe numele fostului coleg de partid, prin care cerea daune morale, ca urmare a declanșării a unei stări „de frustrare psihică, anxietate și revoltă legitimă”. În aceeași plângere se mai stipulau și daune materiale în valoare de 80.000 de euro.

Instanța i-a dat câștig de cauză lui Victor Ponta

Au trecut doi ani de-atunci, iar Victor Ponta nu a renunțat la demersul său în instanță. Recent a avut loc o nouă înfățișare în fața magistraților, dar Marian Vanghelie nu s-a prezentat nici de această dată. Fiind ultima în acest proces, judecătorii au decis să-i dea câștig de cauză fostului lider Pro România.

Decizia a fost una favorabilă la toate punctele din plângerea depusă de acesta, inclusiv la plata daunelor materiale de 80.000 de euro. Sentința nu este una definitivă, ca urmare, spun apropiați ai edilului Marian Vanghelie, acesta a decis să atace în instanță decizia judecătorilor. Cu alte cuvinte războiul dintre Victor Ponta și Maria Vanghelie este departe de a se fi încheiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI