Marian Iancu a primit lovitura de grație. Ce se întâmplă în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu

de: Stan Nicu
05 01. 2021

Marian Iancu a primit lovitura de grație. Este de necrezut ce se întâmplă în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu. Vedeți toate detaliile legate de judecata pe bani mulți un pic mai jos.

Marian Iancu a pierdut procesul cu Dinu Patriciu. Câți bani pretindea acesta de la defunctul miliardar

Marian Iancu a primit lovitura de grație în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu. Companiile controlate de omul de afaceri Marian Iancu au rămas fără nimic în procesul civil deschis împotriva moștenitorilor miliardarului Dinu Patriciu.

După mai multe tentative, Balkan Petroleum SA și Faber Invest &Trade INC, societăți controlate de fostul patron al echipei Poli Timișoara, Marian Iancu, au primit decizia finală în procesul civil. ”Respinge cererea de reexaminare anulare ca neîntemeiată. Definitivă”, arată decizia finală a instanței.

Marian Iancu nu mai are nicio șansă de câștig

Mai înainte, instanța anulase cererea de chemare în judecată, astfel că, acum, firmele lui Marian Iancu nu mai au nicio șansă de câștig. ”Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Faber Invest & Trade S.R.L. şi Balkan Petroleum S.A. în contradictoriu cu pârâţii Stephenson George Philip, Marin Sorin, Nicolcioiu Alexandru, Volintiru Constantin Adrian, Chiş Florin Eric, Hart Colin Richard, Ana Patriciu, Maria Patriciu, Dana Rodica Patriciu (foto jos), KazMunaiGas Internaţional NV, Rompetrol Rafinare S.A. şi Oilfield Exploration Business Solution S.A.”, hotărâseră, în urmă cu câteva luni, judecătorii.

Marian Iancu a fost acționar minoritar la Rompetrol în perioada când societatea era deținută de Dinu Patriciu și susține că ar fi fost prejudiciat de oamenii acestuia cu 55 de milioane de dolari. În plus, Marian Iancu s-a constituit parte civilă în dosarul DIICOT clasat pe 5 decembrie 2019 și, potrivit newsonline.ro, avocații acestuia au contestat ordonanța respectivă, din mai multe motive.

Ce conținea contestația

”Finalizarea urmăririi penale privind suma omisă la stabilirea cuantumului măsurilor asigurătorii, în valoare de 21.000.000 USD, ce reprezintă suma transferată în contul SC Rompetrol Rafinare SA la datele de 15.01.2002 (12.000.000 USD) și 17.01.2002 (9.000.000 USD) cu titlu de majorare de capital, care în mod real provine din delapidarea Creanței Libia/Repsol, ce aparținea Statului Român, adusă aport prin infracțiunea de spălare de bani reținută în sarcina inculpatului George Philip Stephenson.

Completarea considerentelor pentru care se vor menține măsurile asiguratorii până la concurența sumei de 55.000.000 USD, capitolul 10.c pag. 318, în sensul în care, așa cum se arată prin Ordonanța procurorului nr. 225/D/P/2006 din data de 7 noiembrie 2018, preluată în Ordonanța nr. 225/D/P/2006 din 5 decembrie 2019, prin faptele suspecților/inculpaților comise în legătură cu Privatizarea Petromidia, au fost create pagube în patrimoniul acționarilor afectați ca urmare a schimbării structurii capitalului social, prin majorări de capital nelegale (situație în care se află subscrisa) prin spălare de bani proveniți din delapidarea Creanței Libia/Repsol și încălcarea Legii nr. 31/1990”, se arăta în contestație.