Marian Godină e radical. Care ar fi singura soluție împotriva șoferilor care fac ravagii pe șosele

Marian Godină e radical. Care ar fi singura soluție împotriva șoferilor care fac ravagii pe șosele
Accidentele rutiere din ultimii 12 ani

Ultimele săptămâni au adus în atenția opiniei publice tragediile de pe șoselele României. Numai în aceste zile au avut loc, cel puțin două accidente rutiere în care au fost declarate și persoane decedate. Cel mai tragi a fsot cel de pe DN2 Bacău-Adjud, unde au decedat nu mai puțin de 7 persoane, printre care și minori. Reacțiile au fost dure în spațiul public, printre acestea și cele semante de Marian Godină.

Accidentele rutiere în ultimii 12 ani

Statisticile ultimilor ani arată o creștere a deceselor având cauză accidentele rutiere. Numărul deceselor din traficul rutier din România a atins punctul culminant în 2008, totalizând 3.065 decese. În ciuda oscilațiilor minore, numărul victimelor a înregistrat o tendință de scădere. Astfel, până în 2020, decesele din traficul rutier au atins 1.646. Aceasta a reprezentat o scădere de aproximativ 40 la sută comparativ cu 2008. În schimb, numărul accidentărilor rutiere non-fatale a scăzut la aproape 28 mii în 2020.

Principala cauză pentru producerea de accidente rutiere a fost viteza. În același timp, consumul de alcool în rândul șoferilor și pietonilor a fost încă o preocupare importantă în 2019. În consecință, au existat 1.452 de șoferi sub influența alcoolului, implicați în accidentele rutiere în care cel puțin o persoană a fost rănită.

Mai mult de 6.000 din accidentele rutiere în 2019 s-au produs din cauza coliziunilor. Infracțiunile împotriva siguranței traficului rutier au devenit mai frecvente în 2018. Datele mai arată că infracțiunile împotriva siguranței pe drumurile publice au reprezentat 37,6% din ponderea totală a condamnărilor de drept penal.

Marian Godină reacționează dur la adresa inconștienței la volan

Cele mai recente accidente au lăsat în urmă într-o singură zi nu mai puțin de 7 persoane decedate, printre care și minori. Accidentul de pe DN2 a fost cel mai dur din ultima perioadă. Reacțiile au fost din cele mai dure, mai ales după bilanțul devastator al accidentului de pe DN2 Bacău-Adjud.

Printre cei care au reacționat la inconștiența unor participanți la trafic a fost și celebrul polițist Marian Godină. Într-o postare amplă pe blogul său, Marian Godină este radical și propune soluții mult mai dure în cazul șoferilor inconștienți care produc accidentele rutiere de o asemenea amploare, ca cel de acum câteva zile.

„Din păcate, nu e zi în care să nu citești măcar o știre despre un accident rutier grav petrecut pe drumurile României. Ca fost polițist rutier, după aproape unsprezece ani petrecuți doar în stradă, pot spune că mă pricep cât de cât în domeniul ăsta. Pot afirma cu tărie că, pe lângă hazard, numărul accidentelor rutiere are legătură cu numărul de sancțiuni aplicate de poliție.

(…) Pentru a civiliza șoferii și a-i tempera, dar mai ales pentru a-i proteja pe cei care chiar circulă regulamentar, e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie. Metaforic vorbind, desigur.

Deși polițiștii sunt in deficit numeric, o legislație puternică ar putea face ca numărul accidentelor să scadă dramatic. Frumos e că pentru asta nu e nevoie de bani, ca pentru autostrăzi. Se poate face doar din pix, de către parlamentari, așa cum au inițiat proiectul cu interzicerea radarelor”, a mai scris Marian Godină pe blog.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI