Maria Grapini, dată la o parte în timpul votului pentru Kovesi. Cum a vrut „să o fure” la voturi pe Codruța

Maria Grapini, dată la o parte în timpul votului pentru Kovesi. Cum a vrut „să o fure” la voturi pe Codruța
Momentul în care Maria Grapini încearcă să numere voturile iar o colegă observă că ar fi o problemă și îi ia teancul cu opțiunile pentru a le număra din nou. Foto: captură video Comisia LIBE, înregistrare publicată de ziare.com

Maria Grapini reușește o nouă gafă în Parlamentul European. Eurodeputata din România număra voturile din Comisia pentru Libertăți Civile – LIBE, cea care a vota marți candidatul favorit pentru funcția de procuror-șef al Uniunii Europene. Maria Grapini a sărit un vot iar colegii europarlamentari din Comisia LIBE au sesizat acest lucru.

Cel care i-a atras atenția a fost eurodeputata Judith Sargentini, care face parte din Grupul Verzilor. Vădit enervată, i-a semnalat Mariei Grapini faptul că a sărit la numărătoare un vot și a luat toate voturile pentru a le număra din nou.

Neatenție sau intenție? Cum a vrut Maria Grapini „să fure” un vot

Toate voturile date de europarlamentarii membri  LIBE au fost numărate de o comisie formată din Judith Sargentini, Roberta Metsola, Monica Macovei și Maria Grapini.

Urna cu voturile a fost așezată pe o masă iar cei 4 politicieni au început să le numere.

Maria Grapini a fost cea care a început și care a consemnat cele 22 de voturi obținute de candidatul francez Jean-Francois Bohner.

A urmat votul pentru Laura Codruța Kovesi, moment în care Maria Grapini ia buletinele de vot și încearcă să le numere. Numai că două bilete par a fi lipite.

-„Ho, ho, ho”, reacționează Sargentini, potrivit înregistrării video.

-„Trei, trei, trei”, revine cu voce tare Maria Grapini, care realizează că a greșit.

-„Îmi cer scuze”, adaugă eurodeputata din România.

-„Nu. Dar lasa-ma pe mine sa fac asta!”, dă replica Sargentini, care a reluat numărătoarea și anunță cele 26 de voturi exprimate în favoarea candidatei Laura Codruța Kovesi.

-„Ok”, se resemnează Grapini, moment, de asemenea, surprins de camerele care monitorizau ședința Comisiei LIBE.

Maria Grapini, o istorie vie a gafelor

Rămasă în memoria românilor pentru numeroase greșeli de exprimare, Maria Grapini s-a remarcat pe 26 februarie în timpul audierii Laurei Codruța Kovesi în Comisiile reunite LIBE și pentru Buget. Atunci a criticat-o pe fosta șefă DNA și i-a pus câteva întrebări provocatoare. Imediat, pe rețelele sociale a început un val de ironii la adresa doamnei politician.

Promovată în Parlamentul European după ce a candidat pe listele Partidului Conservator, fondat de Dan Voiculescu, Maria Grapini face parte acum din grupul social-democraților din legislativul comunitar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI