Marele eșec al mandatului Gabrielei Firea. Strada în care s-au construit doi metri pe zi

Marele eșec al mandatului Gabrielei Firea. Strada în care s-au construit doi metri pe zi
Traian Băsescu a jignit-o pe Gabriela Firea. Ce a putut să spună fostul președinte

În decursul a aproape un an, Firea a construit doar 700 de metri la lărgirea Prelungirii Ghencea, ceea ce înseamnă aproximativ doi metri pe zi. Proiectul, care are în total 6 kilometri și niciun termen de finalizare, reprezintă marele eșec al mandatului edilului Capitalei. În cât timp ar putea fi gata, aflați în paragrafele următoare.

Eșecul mandatului Gabriela Firea. S-au construit doi metri pe zi

La un calcul simplu aflăm că, dacă lucruile continuă în același ritm, proiectul ar putea fi gata nu mai devreme de 9 ani.

„Avem 90% din calea de rulare pentru doar 700 de metri din cei 6 kilometri ai proiectului. Lipsesc în momentul de faţă pista de bicicletă, lipsesc trotuarele şi bineînţeles lipseşte linia de tramvai. În ritmul de lucru de acum, având în vedere că au început lucrările acum un an de zile pentru 700 de metri, vor fi terminate undeva în 9 ani de zile“, a spus Mihai Fălan, de la Iniţiativa Prelungirea Ghencea, potrivit mediafax.ro.

Lucrările așteptate de 20 de ani ar putea fi gata într-un deceniu

Și mai dezamăgitor este faptul că atât locuitorii acestei zone, cât și transportatorii, așteaptă aceste lucrări de mai bine de 20 de ani.

„Am făcut acţiune în instanţă şi în continuare noi nu ştim lucrurile concrete: etape, termene. Când vor vrea să finalizeze, nu doar tronsonul ci întregul proiect?“, se întreabă Alexandra Dorobanţu, tot de la Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

Între timp, managerul de proiect a plecat în concediu, iar la ora 17:00 pe șantier nu se mai află niciun muncitor. Lucrările nu sunt mai înaintate nici în cazul Pasajului Domneşti, la capătul Prelungirii Ghencea, de care este responsabil CNAIR, iar nu Primăria Capitalei.

„S-a făcut un singur pod, practic, un singur pod din cele patru piloane ale podului de susţinere în aproape doi ani de zile. Pe pancarta care anunţă Pasajul Domneşti nu scrie niciun termen“, a declarat Daniel Cristea de la Iniţiativa Domneşti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI