Marea Resetare a capitalismului. Adevărul despre teoria conspirației asociată cu Joe Biden și Bill Gates

Marea Resetare a capitalismului. Adevărul despre teoria conspirației asociată cu Joe Biden și Bill Gates
Marea Resetare, un viitor parcă din filmele SciFi

Joe Biden nu este încă președinte. Dar mandatul său, care va intra în vigoare din ianuarie 2021, are deja parte de prima sa teorie a conspirației. Este cunoscută sub numele de Marea Resetare, și, în construcția sa, prezintă un viitor distopic și elitist. Pandemia de coronavirus este doar un mijloc de a înrobi umanitatea și de a pune capăt capitalismului, spun conspiraționiștii.

Marea Resetare, un viitor parcă din filmele SciFi

Din ce în ce mai multe voci acuză cele două personalități americane, viitorul președinte, Joe Biden, și miliardarul Bill Gates, de o nouă conspirație. O conspirație parcă scoasă din romanul ”1984”, un roman politic scris de George Orwell în 1948. Multe din elementele prezentate de Orwell în celebrul său roman se regăsesc în societatea în care trăim în aceste zile.

Există motive întemeiate pentru ca profesioniștii, investitorii, avocații, politicienii, politici și milioane de cetățeni să fie interesați de această mișcare. Este din ce în ce mai promovată, și implică nume familiare precum Bill Gates, Prințul Charles, Klaus Martin Shwab, Președintele executiv al Forumului Economic Mondial, și Joe Biden.

Totul a plecat de la publicarea, în luna mai, a unui document semnat de Forumul Economic Mondial, un grup neguvernamental care găzduiește conferința anuală de la Davos. În respectivul document se anunțau o serie de evenimente și articole. Toate au fost strânse sub denumirea de Marea Resetare.

În principiu era centrat pe ideea de reducere a inegalităților în urma pandemiei. Dar realitatea avea să dovedească că este mai mult de-atât. Conform concluziilor trase de conspiraționiști, Marea Resetare este o inițiativă a forumului de discuții financiare mondiale, scrisă în trei părți.

  • Prima parte se referă la o piață mai echitabilă, comparabilă cu un sistem financiar al părților interesate, adică toate evenimentele în cauză, în orice domeniu social.
  • Cea de a doua parte are legătură cu investițiile forțate de obiectivele larg răspândite, similare cu „egalitatea și durabilitatea”.
  • Iar a treia parte se bazează pe ideea îmbunătățirilor tehnologice ale celei de-a patra Revoluții Industriale, abordând problemele de bunăstare socială și publică.

Adepții teoriilor conspirației numesc acest val Marea Resetare, adevărata conspirație și noua orânduire mondială.

Noua orânduire mondială la mâna lui Joe Biden

Pentru cei mai mulți adepți ai acestei teorii pandemia este o fereastră neobișnuită, o alternativă la replicarea, reimaginarea și resetarea lumii noastre, pentru a crea un viitor extra echitabil. Un viitor foarte bogat și foarte echitabil dar numai pentru o parte a lumii. Aceste afrimații, mai complex, apar pe site-ul web al forumului de discuții financiare mondiale.

Conceptul de conspirație a unei resetări a apărut după un discurs al primului ministru canadian. Acesta făcea referire la moduri de a înrobi umanitatea prin vaccinuri și microcipare. Canadianul a apreciat și aproximativ când se va întâmpla asta.

În același timp, în America au început și mai aprig dezbaterile pe marginea proiectului în toată mass-media. Dar nu înainte ca democratul Joe Biden să fie anunțat ca și câștigător al alegerilor prezidențiale. Conform acestor date, Biden va dori să poată controla guvernele lumii și să-și creeze o adevărată elită, într-o singură ordine mondială.

Ca și concept, spun cei care au analizat proiectul, Marea Resetare a adunat sub umbrela sa o serie de puncte de vedere conspirative asupra pandemiei. Printre acestea se numără și poziția lui Bil Gates și conexiunea sa cu vaccinul COVID-19 administrat locuitorilor ca metodă de gestionare.

Marea Resetare este un amestec de temeri guvernamentale care a câștigat teren în urma victoriei lui Biden. A fost hrănit de personalități media de dreapta care au spus publicului că Biden este hotărât să lanseze resetarea folosind pandemia de coronavirus pentru a interzice religia, a zdrobi întreprinderile mici și a transforma oamenii în roboți, sau înlocuindu-i cu roboți reali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI