Marea iubire a lui Dan Spătaru. Maestrul a râvnit la soția unui bărbat celebru. S-a lăsat cu amenințări cu pistolul

de: Mariana Olteanu
16 08. 2023

Au trecut aproape 20 de ani de la moartea lui Dan Spătaru. Celebrul artist și-a încheiat socotelile cu treburile lumești pe data de 8 septembrie 2004, când a suferit un infarct. Puțin știu că îndrăgitul artist a avut o poveste de iubire interzisă cu una dintre cele mai frumoase actrițe.

Povestea de iubire interzisă

Totul a început în 1970, când artistul s-a întâlnit cu iubirea vieții, Natalya Fateeva, o actriță alături de care a jucat într-un musical foarte în vogă la vremea respectivă,”Cântecele mării”, în regia lui Francisc Munteanu. La acel moment, ansamblul muzical din România făcea mari eforturi pentru a participa la Festivalul de Muzică de la Soci.

Cântecele compuse de de Temistocle Popa şi interpretate de Dan Spătaru au ajuns să fie populare în Uniunea Sovietică. Aceste piese i-au oferit artistului ocazia de a face un duet cu actriţa Natalya Fateeva, de care s-a îndrăgostit.

Te-ar putea interesa și: Cum arată nepoata celebrului Dan Spătaru. Măriuca are 15 ani și îi calcă pe urme

Sursă foto: Studiourile Buftea

Actrița originară din Ucraina, era considerată un sex-simbol al cinematografiei sovietice. Vocea ei a fost dublată de cântăreaţa Larisa Mondrus. Nu a durat mult, iar Dan Spătaru și Natalya Fateeva au început să trăiască o poveste de dragoste în spatele camerelor de filmat.

Rusoaica a fost considerată marea dragoste a lui Dan Spătaru. Iubirea dintre cei doi era atât de puternică, încât rusoaica a fost la un pas de a divorța de soțul ei, Boris Yegorov, primul fizician-cosmonaut care a ieşit în spaţiu.

Te-ar putea interesa și: Cum arată văduva lui Dan Spătaru la 17 ani de la moartea lui. Sidonia a suferit enorm după el

Dan Spătaru, amenințat cu pistolul de soțul actriței

Povestea de dragoste dintre cei doi a ajuns și la urechile soțului, care l-a amenințat cu pistolul pe Dan Spătaru. Întâmplarea a fost povestită chiar de apropiații artistului.

De-a lungul timpului, despre Dan Spătaru au circulat tot felul de anecdote, cele mai multe fiind legate de ”prietenia” strânsă a artistului cu paharul. Însă, la un moment dat, la recomandarea medicului, Dan Săpataru s-a lăsat de băut. Mai mult, la aproape 20 de ani de la moartea acestuia, colegii de breaslă au numai cuvinte de laudă la adresa cântărețului.

”Era un domn, un om cu mult bun simț! Îi făcea plăcere să vină la petreceri, chiar dacă nu mai bea. Îmi amintesc că, atunci când cânta cu trupa și primeam bacșiș, el ne lăsa nouă banii, să-i împărțim fără el, spre deosebire de alți artiști, care îi luau doar ei!”, a declarat Arthur Mihai, liderul trupei System Band.

Te-ar putea interesa și: „Piesa asta este hit, Dan Spătaru n-a murit”: povestea carismaticului fotbalist care a devenit cel mai iubit cântăreț din România