Mare atenție! Cum poți rămâne fără frâne. Greșelile pe care le fac mulți șoferi

Mare atenție! Cum poți rămâne fără frâne. Greșelile pe care le fac mulți șoferi

Mare atenție la frâne! Acestea îți asigură oprirea autovehiculului, dar dacă sunt neglijate pot provoca accidente grave. Ce greșeli fac șoferii și cum poți rămâne fără ele?

Mare atenție! Cum poți rămâne fără frâne

Mulți șoferi din România nu dau o importanță mare sistemelor de frânare. Aceasta fiind una dintre cele mai importante părți al unui vehicul. De aceea, ele trebuiesc verificate constant, astfel încât să nu întâmpinați accidente. Cu toate că depinde de siguranța acestora, mulți șoferi evită efectuarea unei verificări simple la un service autorizat. În cazul în care ești un conducător auto cu experiență, sistemele de frânare pot fi o problemă la producerea unor accidente grave de circulație, potrivit adevărul.ro

Nu este nici un șofer care să nu fi auzit până acum de plăcuțele de frână, în acest caz, schimbarea lor fiind necesară, și niciodată cu unele cumpărate la mâna a doua. Calitatea lor este unul din punctele esențiale, deoarece se pot crăpa și ar duce la crearea unui accident. Verificarea lor de regulă se face la două-trei luni pentru prevenirea complicaților, de asemenea acestea pot intra și în contact cu uleiul, în cazul în care o conductă este partă, împiedicând frânarea autovehiculului.

Mare atenție! Cum poți rămâne fără frâne. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Mare atenție! Cum poți rămâne fără frâne. Greșelile pe care le fac mulți șoferi

Componentele sistemului de frânare

Cea mai întâlnită problemă la discurile de frână este ovalizarea. Vibrațiile puternice ale volanului și frânarea sunt un semn clar ce arată acest lucru. În special șoferii care de regulă frânează brusc întâmpină această problemă. Ca și în cazul plăcuțelor este recomandată cumpărarea acestora în formatul original și niciodată second-hand. Etrierele fac parte din componentele esențiale ale sistemului de frânare, acestea țin plăcuțele de frână și cu ajutorul pistoanelor transformă presiunea hidraulică într-o forță mecanică. Este necesară doar verificarea lor, fiindcă acestea nu se strică foarte des.

Lichidul de frână este unul dintre elementele ce trebuie schimbate destul de des, deoarece acesta își pierde din proprietăți de-a lungul timpului acumulând apă. Conductele de frână depind în funcție de mașină, acestea fiind făcute din metal sau cauciuc. Dacă ele sunt realizate din cauciuc, se pot crăpa și atunci mașina nu va mai putea fi oprită. Pentru a evita un posibil accident, este de asemenea necesară verificarea lor periodică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI