Marcel Vela, veste uriașă pentru milioane de români: „Avem în analiză o relaxare a programului pentru persoanele…”

Marcel Vela, veste uriașă pentru milioane de români: „Avem în analiză o relaxare a programului pentru persoanele…”
Marcel Vela, veste uriașă pentru milioane de români: "Avem în analiză o relaxare a programului pentru persoanele..."

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns întrebărilor cetățenilor cu privire la relaxarea restricțiilor în perioada de pandemie. Acesta a dat asigurări că este în plan o viitoare relaxare a restricțiilor pentru o anumită categorie de români.

Vestea care va bucura mulți pensionari

Marcel Vela a dat răspunsuri întrebărilor venite din partea cetățenilor, astfel am aflat și prima informație care va bucura milioane de români. Ministrul de Interne a vorbit despre o relaxare a restricțiilor pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Acesta a menționat despre o schimbare a intervalului orar pentru cumpărături.

Pentru că perioada temperaturilor extreme se apropie cu pași repezi, Marcel Vela a subliniat necesitatea mutării acestui interval orar în prima parte a zilei, atunci când temperaturile de afară sunt mai generoase, iar magazinele sunt dezinfectate și libere.

Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11,00 -13,00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore.

Luăm în calcul o nouă evaluare pentru un interval orar de seară sau după-amiază. Avem în vedere acest aspect și vă vom anunța cât de curând cu privire la reprogramarea prgramului, dacă îmi permiteți acest joc de cuvinte”, a spus Vela într-un videoclip pe Facebook în care a răspuns întrebărilor puse de cetăţeni.

Decizie fără precedent luată de Marcel Vela

În urmă cu o zi, ministru de Interne a anunțat că dorește să fie mai aproape de cetățeni în această perioadă greu încercată. Pentru că singura posibilitate în acest context este mediul online, acesta a anunțat că în fiecare miercuri va răspunde la întrebările adresate de cetățeni pe contul său personal.

Îmi doresc să rămânem într-o discuție continuă și contructivă. Întotdeauna am încurajat și voi încuraja dialogul deschis și liber, iar mai presus de acesta voi aprecia mereu relatările dumneavoastră din teritoriu, întrebările dar și opiniile exprimate coerent, indiferent dacă sunt pozitive sau negative.

Critica a fost mereu un element care a dus către evoluție și tocmai din acest motiv îmi doresc să fiu mai aproape de părerile dumneavostră”, a anunțat Vela pe Facebook.

Imediat după această promisiune, ministrul a apărut în cursul serii de ieri oferind mai multe răspunsuri, printre care și cel legat de relaxarea restricțiilor pentru persoanele vârstnice.

Urmărește prima apariție a ministrului pe Facebook:

Dragi prieteni, Așa cum am promis, revin cu răspunsul la întrebările dumneavoastră. Sunt profund impresionat de numărul mare de întrebări și tocmai din acest motiv toate întrebările dumneavoastră din zilele de miercuri o să își găsească răspuns. Începând de mâine o să primiți mesaje cu ceea ce vă doriți să aflați. Vă mulțumesc pentru deschidere, Rămân aici pentru dumneavoastră! Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 22 aprilie 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI