Adio, cozi și nervi! Marcel Vela, anunțul momentului. Care sunt noile reguli pentru înmatricularea mașinii

Adio, cozi și nervi! Marcel Vela, anunțul momentului. Care sunt noile reguli pentru înmatricularea mașinii

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi noi reglementări prin care cetățenii vor putea să-și înmatriculeze autoturismele mult mai simplu și rapid. Aceleași modificări se aplică și pentru înregistrarea și radierea vehiculelor.

Totul va fi posibil printr-un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul

Potrivit declarațiilor făcute de Marcel Vela, de acum înainte, demersurile pentru înmatricularea autovehiculelor vor putea fi făcute pe loc, printr-un document, de către toți dealerii de autoturisme, inclusiv de producători. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a evita transmiterea infecției cu COVID-19, dar și pentru a simplifica procedurile clasice.

 

Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar.

Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a spus Vela.

Ce alte operațiuni vor fi simplificate

Marcel Vela a anunțat cu această ocazie simplificarea unor proceduri suplimentare, menită să le ușureze viața șoferilor , prin economisirea timpului pierdut până acum la cozi, dar și prin reducerea stresului.

Este vorba de radiere, de obținerea autorizației provizorii de circulație, de obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare și nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”.

O altă noutate este dotarea polițiștilor cu o “Body-cameră”, ajutând astfel oamenii legii la înregistrarea conflictelor stradale, fiind totodată o dovadă a evenimentelor petrecute în timpul misiunilor.

Am decis să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace audio-video, astfel încât contactul cu cetățenii, cu un suspect, să poată fi înregistrat. Body-camera va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe dubii despre cine a fost vinovat, ”Spartacus sau polițistul?”, a mai spus Vela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI