Marcel Ciolacu, reacție explozivă după tragedia de la „Victor Babeș”: „Au murit oameni fără oxigen din vina lor!”

Marcel Ciolacu, reacție explozivă după tragedia de la „Victor Babeș”: „Au murit oameni fără oxigen din vina lor!”
Marcel Ciolacu, despre vinovații tragediei de la "Victor Babeș" Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liderul PSD a reacționat violent după intervenția de luni seară a premierului Florin Cîțu și a șefului DSU. Din păcate, în cursul după-amiezei de luni, un alt eveniment tragic a zguduit România din temelii, astfel că trei persoane internate în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” au murit după o defecțiune la instalația de oxigen. Evenimentul nefericit a dat naștere la noi acuzații și căutarea fără niciun rezultat a vinovaților.

Marcel Ciolacu, acuzații grave la adresa lui Florin Cîțu

În urma declarațiilor făcute de Cîțu și Arafat, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe o rețea de socializare prin care își exprimă dezacordul cu privire la modul în care au acționat autoritățile în gestionarea tragediei de la „Victor Babeș”.

Liderul PSD consideră, de asemenea, că Vlad Voiculescu merita să fie demis de către Cîțu, în caz contrar, vinovații pentru aceste accidente care apar și vor mai apărea au vinovați clari. Politicianul face acuzații grave și la adresa USR-ului, despre care spune că i-a acaparat pe membrii PNL pentru a-i manipula în interes personal, dar în detrimentul cetățenilor.

„Cîţu a ieşit ca o dizeuză de bâlci să îi pună covor roşu lui Arafat! Aşa am aflat, după 7 ore, că la ora 16.25, ORA ROMÂNIEI, au murit iar nişte oameni din vina lor! Au murit oameni fără oxigen din vina LOR! Şi ei caută acarul Păun cu tot felul de explicaţii penibile şi sforăitoare.

PNL-ul e luat ostatec de Barna şi userişti. Nu pot nimic. O adunătură de laşi, fricoşi incompetenţi şi hoţi! Cîţu a ratat iar. Trebuia să-l demită pe Vlad Voiculescu”, a mai scris Ciolacu.

Alexandru Rafila, despre accidentul de la “Victor Babeș”

Reprezentantul României la OMS a explicat în cadrul unei intervenții la RomâniaTV despre probleme nerezolvate din spitalele românești. Din păcate, problema apărută la TIR-ul ATI de la “Victor Babeș” nu este prima de acest fel, fiind semnalată o situație similar inclusiv la “Matei Balș”. Potrivit medicului, repsonsabilul pentru aceste situații disperate este Ministerul Sănătății, în puterea căruia stă rezolvarea acestor disfuncționalități.

„Noi am tot discutat legat de pregătirea spitalelor. Livrarea oxigenului trebuie redimensionată. Știți bine că s-a întâmplat nenorocirea de la Matei Balș. Sigur că acolo a fost o altă cauză.

S-a discutat că nu există detectoare pentru oxigen. Acum apare o problemă cu sistemul de oxigen. Este o continuare la două probleme: niciun fel de organizare, planificare și nu există asumare.

A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor de oxigen. E o lipsă de funcționare. Ministerul Sănătății trebuia să facă în așa fel încât drama să nu se întâmple”, a spus Alexandru Rafila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI