Marcel Ciolacu, reacție acidă cu privire la discriminarea populației: „S-a terminat cu ciuma roșie, a venit ciuma, ciumații sunt cei nevaccinați”

Marcel Ciolacu, reacție acidă cu privire la discriminarea populației: „S-a terminat cu ciuma roșie, a venit ciuma, ciumații sunt cei nevaccinați”
Marcel Ciolacu, despre discriminarea persoanelor nevaccinate Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu sare în apărarea persoanelor nevaccinate, acuzând statul pentru decizii care discrimnează această categorie de persoane, dar și altele. Potrivit liderului PSD, autoritățile ar trebui să găsească o soluție care să poată fi sigură, dar în același timp, să le permită și persoanelor nevaccinate să aibă acces în orice spațiu.

„Prostii care țin societatea divizată”

Liderul PSD a vorbit duminică seara despre neregulile care au loc în societate din cauza celor două categorii noi de persoane: cele vaccinate și cele nevaccinate. Marcel Ciolacu consideră că persoanele neimunizate sunt neîndreptățite, răpindu-li-se dreptul de a avea acces în aceleași locuri ca și cele vaccinate.

Mai mult, politicianul susține că autoritățile ar trebui să ofere mai multe oportunități în ceea ce privește șansele celor neimunizați de a dovedi că nu sunt infectați sau că au trecut deja prin boală.

„Acum s-a terminat cu ciuma roșie, a venit ciuma, ciumații sunt cei nevaccinați. Nu ai voie la nuntă dacă nu ești vaccinat. Tot felul de mesaje din acestea. Prostii, niște tâmpenii care de fapt iarăși ții societate divizată. Trebuie să explici.

Puterea de administrare a statului trebuie să se vadă, nu trebuie să învrăjbești oamenii între ei cum ai făcut-o și cu salariile și la buget, și la privat, cu oameni PSD-iști și ne-PSD-iști. Continuă același stil păgubos pentru toată lumea.

Avem drepturi și libertăți. Sunt oameni care nu vor să se vaccineze. Tu ca stat nu ai voie, păi ne întoarcem la Ceaușescu atunci.

Domnule, nu vrei să te vaccinezi, testezi, dar e dreptul omului de a alege. Tu ca stat trebuie să ai capacitatea să iei seama de ce își dorește omul sau nu cu adevărat. Cel mai important este dreptul la viață.

Nu vrei să te vaccinezi, dar nu îmi pui în pericol viața mea, vii cu testare, valabilă 72 de ore. Sunt unii oameni care au avut COVID, au scăpat de el, nu a murit toată lumea. Unora nu li se recomandă vaccinarea. Mergi și demonstrezi că ai avut COVID, că ai anticorpi. Trebuie să lași plaja mult mai mare”, a explicat Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre discuțiile privind Planul Național de Redresare și Reziliență al României

În cadrul aceleiași intervenții, Marcel Ciolacu a vorbit despre discuțiile telefonice pe care le-a avut cu Florin Cîțu și cu vicepreședintele Comisiei Europene despre dezbaterea PNRR în Parlament.

„Mai multe zile, am avut discuții cu comisarii europeni. Cu comisarul european pe Economie, pe Dezvoltare și nu în ultimul rând, cu vicepreședintele Comisiei Europene.
“Doamna președinte mi-a răspuns la scrisoare și mi-a dat dreptate, că este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României, să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot (…)

El trebuie cunoscut de către toate forțele politice, mai ales că Partidul Social Democrat este cel mai mare partid, fie că le convine fie că nu le convine și are peste jumătate din administrațiile publice locale”, a declarat liderul PSD, potrivit sursei menționate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI