04 apr. 2022 | 11:53

Marcel Ciolacu, mesaj neașteptat privind discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Ce a putut spune liderul PSD despre Vladimir Putin

Politică
Marcel Ciolacu, mesaj neașteptat privind discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Ce a putut spune liderul PSD despre Vladimir Putin
Marcel Ciolacu și Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, urmează să vorbească astăzi în Parlamentul României prin conexiune video. Intervenția liderului ucrainean a fost aranjată cu Florin Cîțu, în timpul vizitei fostului premier în SUA. Acesta anunțase ulterior pe o rețea socială evenimentul care va avea loc astăzi. În replică, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a transmis în cursul acestei dimineți că astfel de intervenții au loc pe cale diplomatică și nu pe Facebook.

Ce crede Marcel Ciolacu despre Vladimir Putin

Marcel Ciolacu a anunțat, luni dimineață, că așteaptă un mesaj de confirmare din partea Ambasadei Ucrainei prin care să fie anunțat de discursul pe care Volodimir Zelenski ar trebui să îl aibă în Parlamentul României în această seară, intervenție anunțată până acum doar de Florin Cîțu, pe pagina sa de Twitter.

Liderul PSD nu a negat faptul că Volodimir Zelenski ar putea ține un discurs în această seară, însă și-a exprimat dorința ca această intervenție de interes să fie anunțată pe cale diplomatică și democratică. Mai mult, politicianul nu are nicio îndoială că Vladimir Putin este un criminal de război, fiind îngrozit de genocidul care are loc în acest război din Ucraina.

„E un lucru foarte important și vorbim de un președinte al unui stat suveran, atacat de către Rusia în acest moment, unde este un genocid. Eu nu mai am nicio reținere să spun că Putin este un criminal de război. Cred că calea diplomatică – nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine – calea diplomatică este cea normală.

Eu până la ora 12.30, când avem un Birou Permanent Reunit, aștept ori o solicitare din partea Ambasadei (Ucrainei – n.r.) pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o infirmare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic”, a declarat Marcel Ciolacu luni dimineață, întrebat de jurnaliști în legătură cu discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României, anunțat inițial de Florin Cîțu.

La ce oră se va adresa Volodimir Zelenski în Parlamentul României

Primul anunț referitor la discursul liderului ucrainean în Parlamentul României a fost făcut pe data de 30 martie, pe contul de Twitter al lui Florin Cîțu.

„Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României. Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a transmis Florin Cîțu.

În cursul zilei de vineri, fostul premier le-a reamintit colegilor la sediul central PNL că, luni, la ora 19:00, președintele Volodimir Zelenski se va adresa parlamentarilor prin conexiune video.

„Luni, la ora 19.00. Am vorbit cu premierul. Știți că în SUA am aranjat această convorbire. Va fi luni, la ora 19.00, în plenul comun. (…) Dacă nu doreşte Camera Deputaţilor, va fi doar în Senat”, a declarat Cîţu, la sediul central al PNL.

Vă reamintim că Volodimir Zelenski a ținut discursuri în Parlamentul mai multor țări, printre care Marea Britanie, Germania, Italia, Australia, și Japonia, dar și în Congresul SUA. Vitejia și ambiția de care a dat dovadă liderul a fost aplaudată de toată lumea, fiind oferit sprijin financiar în războiul cu Rusia.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
EVZ.ro
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Capital.ro
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro