Marcel Ciolacu, despre ajutorul acordat unei categorii de români: ”Banii ajung în prima jumătate a acestei luni”

de: Rosu Ioana
03 10. 2023

Premierul Marcel Ciolacu a adus vești bune pentru peste patru milioane de români, anunțând că aceștia vor primi mai mulți bani la pensie, începând cu prima jumătate a lunii octombrie. Această măsură vizează pensionarii cu venituri ce se încadrează într-o anumită sumă, având ca scop asigurarea unui sprijin financiar mai mare pentru această categorie de persoane.

Când vor ajunge banii la beneficiari

Într-o declarație făcută la începutul ședinței de Guvern, premierul Ciolacu a subliniat faptul că această inițiativă face parte din eforturile guvernamentale de a îmbunătăți situația economică a pensionarilor cu venituri modeste.

El a amintit și de creșterea salariului minim care a intrat în vigoare la 1 octombrie, evidențiind astfel angajamentul Guvernului de a sprijini categoriile vulnerabile ale populației.

Potrivit premierului, această măsură de ajutor financiar pentru vârstnici vine ca un sprijin binevenit pentru pensionarii cu venituri reduse și demonstrează eforturile Guvernului de a asigura o mai bună protecție socială pentru categoriile vulnerabile ale societății.

„Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni.

Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România,” a declarat premierul Ciolacu, subliniind angajamentul său față de creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

Ce sume de bani vor primi pensionarii

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că pensionarii vor primi ajutoare financiare mai mari în luna octombrie, în cadrul celei de-a doua tranșe de sprijin financiar acordat în acest an.

Aceste ajutoare sunt calculate în funcție de valoarea pensiei lunare a beneficiarilor, cu sume care variază între 300 și 500 de lei. Astfel, Daniel Baciu, a explicat că de aceste ajutoare vor beneficia pensionarii cu venituri până în 3.000 de lei, împărțindu-i în trei categorii. Reamintim, că aceștia vor primi următoarele sume în două tranșe, cea de-a doua urmând a fi primită în luna octombrie.

1. Pensionari cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei în plus la pensie.

2. Cei cu pensii între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor de 800 de lei.

3. Pentru pensionarii cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei, suma ajutorului acordat va fi de 600 de lei.

Oficialul a transmis că ajutoarele financiare vor fi evidențiate distinct pe talonul de pensie, pentru a facilita urmărirea și identificarea acestora de către beneficiari.

”Pensionarii cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale.

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor. De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.