Marcel Ciolacu, dat în judecată de un primar din București: ”Când nu-i mai lași să fure, asta se întâmplă”

de: Rosu Ioana
27 09. 2023

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, cu puțin timp în urmă, că îl va da în judecată pe Marcel Ciolacu. În urma declarațiilor sale, scena politică din România devine din ce în ce mai tensionată, iar un nou episod în acest război politic a marcat evenimentele actuale. Cu ce a deranjat-o ”prim-mincinosul țării”?

Clotilde Armand, decisă să-și facă dreptate

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că îl va da în judecată pe premierul Marcel Ciolacu în urma unor declarații ofensive făcute de acesta în Parlament.
Mai exact, controversele au izbucnit după discursul premierului Ciolacu din timpul ședinței de Parlament, în care acesta a criticat schimbarea de atitudine a partidului USR în ceea ce privește demnitarii cercetați pentru presupuse fapte de corupție. În timpul discursului său, Ciolacu a făcut declarații dure la adresa primăriței Clotilde Armand, numind-o „penală.”

În replică, Clotilde Armand a acționat rapid și a anunțat că îl va da în judecată pe liderul PSD, subliniind faptul că, alegerea sa în funcția de primar al Sectorului 1 a fost legală și definitivă, iar acuzațiile lui Ciolacu sunt false și defăimătoare.

Primărița a subliniat că nu există nicio condamnare în justiție la adresa sa și niciun caz penal împotriva ei. În plus, Clotilde Armand cere și daune morale de la premierul Ciolacu pentru afirmațiile ofensatoare făcute în public.

”Ciolacu: ’’Clotilde penală!’’

Clotilde Armand: Nu există nicio condamnare în Justiție la adresa mea și nici n-a existat până acum.

Ciolacu: ’’Clotilde a furat voturi!’’

Clotilde Armand: Tribunalul București a respins toate cele (atenție!) 125 de contestații depuse de fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitive”, sunt doar câteva dintre declarațiile contradictorii dintre cei doi.

”Am decis să-l acţionez în instanţă pe prim-mincinosul ţării”

Clotilde Armand a evidențiat că PSD se folosește de vocea și credibilitatea prim-liderului său pentru a răspândi minciuni și dezinformări în presă. Primărița Sectorului 1 a subliniat că poate înțelege posibila disperare a lui Ciolacu, având în vedere demascarea acestuia de către instuția pe care o conduce, cu privire la un presupus prejudiciu de 1 miliard de lei adus cetățenilor, de către PSD, în trecut.

Ea a susținut că minciunile vehiculate în spațiul public sunt rezultatul sigur al acțiunii de stopare a furtului, astfel că, apar astfel de reacții iraționale sunt de previzibile.

„Sigur că nu este de mirare cum un asemenea partid foloseşte vocea prim-ministrului său pentru propagarea minciunilor în presa cumpărată cu banii din subvenţie. Înţeleg disperarea lui Ciolacu fiindcă în Sectorul 1 am prins PSD cum a prejudiciat comunitatea cu 1 miliard lei. Când nu-i mai laşi să fure, asta se întâmplă”, a afirmat Clotilde Armand.

De ce boală suferă PSD?

Primărița a caracterizat această atitudine ca fiind ca o „boală” și a subliniat că cetățenii trebuie să fie conștienți de manipulările politice la care sunt supuși. Pentru a clarifica situația și a demonta acuzațiile lui Marcel Ciolacu și ale PSD, Clotilde Armand a decis să acționeze în instanță împotriva liderului PSD.

Ea a subliniat că într-o societate democratică precum a noastră, politicienii trebuie să fie responsabili pentru declarațiile lor și să plătească consecințele când recurg la minciună și calomnie.

”Pentru suma asta sunt în stare să fie atât de iraţionali. E ca o boală. Pentru că unii cetăţeni au căzut în capcana lor, m-am gândit să demontez că retorica lui Marcel Ciolacu şi a colegilor săi este o minciună. Aşa că am decis să-l acţionez în instanţă pe prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD. Într-o ţară democratică personaje sinistre precum Ciolacu trebuie să înveţe că atunci când minţi plăteşti”, a explicat edilul Sectorului 1.