Marcel Ciolacu, în tribune la meciul FCSB – Dinamo. De ce a ratat întâlnirea cu Gigi Becali și ce a spus la finalul confruntării

de: Sorin Barbu
23 07. 2023

Marcel Ciolacu a fost unul dintre spectatorii surpriză de la meciul FCSB – Dinamo 2-1. Premierul a promis că va merge și la alte partide de fotbal și a dezvăluit că a acceptat invitația lui Sorin Grindeanu de a merge și în Giulești. Șeful guvernului a vorbit din nou despre situația stadionului din Ghencea și de faptul că CSA Steaua a refuzat să lase FCSB să joace pe arena care a costat aproape o sută de milioane de euro.

Marcel Ciolacu a fost în tribune la meciul FCSB – Dinamo. Gigi Becali a ratat întâlnirea cu premierul

UPDATE 00.15– Marcel Ciolacu a fost încântat de meciul FCSB – Dinamo. Premierul a dezvăluit că speră să ajungă foarte curând și la o partidă a formației Rapid.

„Foarte frumos a fost meciul. Mă bucur mult că Dinamo e din nou în Liga 1. A revenit la tradiție. M-am uita în tribune să văd terorismul și nu l-am văzut. Pentru un asemenea derby, da, a fost mic stadionul. N-a fost terenul formidabil, după cum ați văzut, dar un meci frumos.

Sunt ferm convins că FCSB va reuși să joace în Ghencea. E un lucru normal. Nu e un moft al nimănui, ci o solicitare normală. Orice echipă poate să joace în Ghencea. Nu îl cunosc nici pe domnul Talpan, nici pe domnul Becali. Ne-am văzut de două ori și atunci foarte scurt. Eu vorbesc de un lucru normal. Nu se poate să avem echipe de această talie, iar anumiți funcționari să confunde bunurile statului și să le gestioneze după bunul plac. Acest lucru nu o să-l permit!”, a conchis Ciolacu.

UPDATE 22.00. Marcel Ciolacu a venit la Derby de România. Prim-ministrul a refuzat să dea declarații presei , iar când a ajuns în tribune s-a întreținut cu președintele FCSB, Valeriu Argăseală. Gigi Becali nu este la meci și a ratat întâlnirea cu șeful guvernului de la București. Omul de afaceri nu a mai fost de mult la un meci al echipei sale.

„Un meci care merita jucat în fața a 30.000 de suporteri! #stadioanelesuntpentrusuporteri #eternulderby”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu urmareste din tribuna meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 22 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Marcel Ciolacu a fost destul de vizibil în spațiul public în problema legată de stadionul Ghencea. Gigi Becali a spus că premierul i-a promis sprijin, iar lucrurile păreau să meargă în direcția bună, doar că negocierile dintre FCSB și CSA Steaua au eșuat. Șeful guvernului de la București a fost foarte deranjat de această situație și a trimis Corpul de Control la clubul armatei ca să vadă dacă s-a respectat legea, în momentul în care FCSB nu a reușit să închirieze stadionul, dar a cerut și o verificare atentă a activității din ultimii doi ani.

Marcel Ciolacu a fost invitat de Gigi Becali la meciul FCSB – Dinamo, dar nu a oferit un răspuns. Gsp.ro are informații de la fața locului și susține că premierul va asista la cea mai importantă partidă din etapa a doua. Serviciul de Protecție și Pază a verificat, conform protocolului, tribunele stadionului, mai ales că Marcel Ciolacu nu își dorește să stea în zona VIP. Sursa citată spune că prim-ministrul are bilet la Tribuna 1. Nu ar fi prima oară când Marcel Ciolacu ar încerca să pară un om din popor. Când a plecat în vizita oficială din Germania, premierul a călătorit cu un avion de linie.

Marcel Ciolacu, supărat că FCSB nu a reușit să închirieze stadionul din Ghencea de la CSA Steaua

„Trebuie să înțelegem foarte bine: bazele sportive sunt ale statului român, ele sunt pentru sport. Nu trebuie să ținem cont de alte lucruri și să nu lăsăm anumiți sportivi să joace pe aceste baze, care sunt ale statului român.

Cum și eu sunt vremelnic prim-ministru, și aceste baze se dau în administrarea anumitor instituții. Instituțiile respective trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor sportivilor. Înțeleg foarte bine că se pot face și concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiții, când nu există solicitări de sportivi, când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiții.

Nu poți să te exprimi la televizor despre o bază a statului român sau despre o echipă care este plătită de un minister (n.r. – CSA Steaua). Trebuie să avem bun simț și să intrăm într-o logică care să ducă la performanță în sport, nu la discuții între conducători!

Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie ca echipa FCSB sau altă echipă să joace (n.r. – pe stadionul Ghencea). Sau pentru un anumit patron! Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi! Nu ai dreptul să le iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion.

Nu cunosc detalii, de aceea am considerat că este oportun să meargă Corpul de Control al primului ministru, ca să vă pot răspunde aplicat. Nu sunt în măsură, în acest moment, să spun cine e vinovat. Cred că am fost suficient de clar.

Când tu n-ai nicio performanță sportivă și te implici să strici lucruri, din ambiții personale, vă anunț că nu voi permite nimănui să facă acest lucru, nu doar domnului Talpan. Oamenii de sport au dreptul să vorbească”, a declarat Marcel Ciolacu, în momentul în care a fost întrebat despre eșecul negocierilor dintre FCSB și CSA Steaua.

Partida FCSB – Dinamo este programată pe stadionul Arcul de Triumf de la ora 21.30 și va putea fi urmărită pe site-ul www.playtech.ro.