Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre Clotilde Armand după ce s-a dovedit că a pierdut alegerile

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre Clotilde Armand după ce s-a dovedit că a pierdut alegerile
Marcel Ciolacu, primele reacții după aflarea rezultatului

Alegerile locale de anul trecut o propulsau pe Clotilde Armand în postura de câștigătoare la Sectorul 1. Încă de la momentul scrutinului au existat reclamații de fraudare a alegerilor în acest sector. Ulterior informațiile apărute în spațiul public aveau să genereze un scandal fără precedent în politica românească. Cu toate astea Clotilde Armand avea să fie validată de Biroul Electoral, astfel devenind primarul Sectorului 1. Astăzi s-a aflat că există o diferență majoră între voturile actualului primar și candidatul PSD, fostul primar Dan Tudorache. Printre cei care au reacționat imediat pe marginea acestui subiect a fost și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Diferență de 1.000 de voturi între Clotilde Armand Dan Tudorache

După validarea candidatului USR PLUS, Clotilde Armand, în funcția de primar la Sectorul 1, au ieșit la iveală dovezi clare de fraudare a scrutinului. Mai multe imagini erau date publicității, prin intermediul presei, care deveanu dovada clară a celor reclamate de PSD încă din timpul alegerilor.

Printr-o mutare fără precedent procurorii și Tribunalul București luau decizia de renumărare a voturilor din toate cele 166 de secții de votare, dar la o lună de la validarea candidatului USR PLUS. Din acel moment toate buletinele de vot erau transferate de la Biroul Electoral local, din Sectorul 1, și renumărate de reprezentanți ai Poliției.

Surse judiciare au relatat astăzi că s-ar fi definitivat această renumărare și că este o diferență de aproximativ 1.000 de voturi între cei doi. Partea importantă a acestei informații este că diferența este în favoarea fostului edil local, Dan Tudorache.

Nici până la această oră procurorii nu au dat un comunicat oficial prin care să valideze rezultatul renumărării voturilor. În schimb, la Antena 3, Dan Tudorache declara pe marginea acestor noi informații:

”Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri.”, a declarat Dan Tudorache.

Marcel Ciolacu, primele reacții după aflarea rezultatului

Noile date ar putea da peste cap toate calculele făcute de USR PLUS la Primăria Sector 1, cel mai mare sector din Capitală. Imediat după terminarea alegerilor, la prima numărare a voturilor, Clotilde Armand era validată ca noul primar, cu toate că reclamațiile de fraudare fuseseră depuse de mai multe persoane.

Ba mai mult, noul edil era cel care-l acuza de fraudare pe contracandidatul său, pe Dan Tudorache. După aflarea rezultatului parțial de astăzi, liderul PSD, Marcel Ciolacu a comentat datele într-o intervenție. Marcel Ciolacu a opinat că primarul Clotilde Armand, în cazul în care rezultatele se dovedesc a fi reale, ar trebui să-și dea demisia imediat.

„Cunoaştem sesizările făcute de PSD şi nu numai din timpul numărătorii oficiale a voturilor. Presupun că nu am uitat filmările din acele nopţi, în care se pleca cu saci în spate. Haideţi să aşteptăm comunicatul oficial, cum este corect, şi să vedem adevărul. Eu cred că doamna primar de la Sectorul 1, în cazul în care se dovedeşte că a pierdut alegerile, îşi va da demisia. Să vedem ce infracţiuni au fost identificate. Cum s-a putut ajunge aici? (…) În acest moment vorbim de o fraudă electorală în sectorul 1 al Capitalei României.

Vom vedea cine este implicat şi cine a facilitat această fraudă. Nu doar rezultatul este important, ci şi cine a fost implicat. Şi vom vedea apoi reacţia politică, în primul rând a celor în culpă, dacă se dovedeşte că e aşa, dar şi pe a noastră. Dar eu consider că nu poţi rămâne primarul sectorului 1, când se dovedeşte că ai ajuns acolo prin fraudă. Poate e neglijenţă, asta ar fi altă discuţie. Să aşteptăm explicaţiile oficiale! Nu vorbim de o comună cu 1000 de locuitori. Vorbim de sectorul 1, de kilometrul zero al Capitalei României”, a declara Marcel Ciolacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI