Marcel Ciolacu, adevărul despre tensiunile dintre Alexandru Rafila și Raed Arafat. Ce relație au cei doi medici, de fapt

Marcel Ciolacu, adevărul despre tensiunile dintre Alexandru Rafila și Raed Arafat. Ce relație au cei doi medici, de fapt
MArcel Ciolacu, Raed Arafat și Alexandru Rafila

În cursul serii de duminică, Marcel Ciolacu, a vorbit despre tensiunile care par să existe între ministrul Sănătății și șeful DSU. Potrivit liderului PSD, atât Alexandru Rafila, cât și Raed Arafat sunt niște specialiști în domeniul medical, motiv pentru care ar trebui să funcționeze bine împreună. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit și despre creșterea pensiilor pentru anumite categorii de vârstnici.

“Raed Arafat e înjurat pentru că intervine numai în momentul critic”

Marcel Ciolacu a vorbit deschis despre tensiunile care au părut să existe între ministrul Sănătății și Raed Arafat, șeful DSU. Această idee a apărut în urma unui anunț făcut de Alexandru Rafila privind instituțiile răspunzătoare de măsurile de urgență cu impact asupra Sănătății.

Potrivit acestuia, deciziile importante legate de Sănătate vor fi luate de Ministerul Sănătății și nu de alte instituții, făcând referire la Raed Arafat și instituția DSU pe care o reprezintă. Marcel Ciolacu a fost întrebat ce părere despre această aparentă dispute între cei doi medici, iar răspunsul său a elucidat misterul.

„N-am avut discuții cu dl. Rafila, dar până la urmă, avem un ministru al sănătății care vorbește de sănătate și cred, sunt ferm convins, amândoi sunt de specialitate, cu adevărat.

Eu am spus întotdeauna, Raed Arafat e înjurat pentru că intervine numai în momentul critic, ăla e jobul lui Raed Arafat, pentru că el este pe urgență, ceva de genul (pompierul care vine să stingă incendiul). Și cred că, cu această viziune a dlui Rafila, să prevină anumite lucruri, că și legea pe care o s-o propunem, o să vedeți că o să vină cu anumite lucruri care previn, ca să nu ajungi la momentul în care trebuie să intervină Raed Arafat.

Cred că presa a încercat să-i pună cap în cap, dar sunt ferm convins că amândoi vor funcționa cum trebuie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, anunț îmbucurător pentru pensionari

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a dat asigurări cu privire la majorarea pensiilor, astfel că pensia minimă va ajunge la 1.000 de lei. Potrivit politicanului, 80% dintre pensionari trăiesc cu o pensie de până la 2.000 de lei, sumă de multe ori insuficientă, având în vedere scumpirile care au loc constant.

Marcel Ciolacu a explicat că se vor găsi soluții pentru creșterea pensiilor minime, având în calcul intorducere unei taxe de solidaritate pentru companiile cu cifre mari de afaceri.

„Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să nu moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță”, a sdezvăluit politicianul, duminică, la Antena 3.