„Mantia de fantomă” este la mare preț. Lionel Messi a primit o ofertă fabuloasă pentru „bisht-ul” pe care l-a purtat la festivitatea de premiere a Cupei Mondiale

de: Sorin Barbu
24 12. 2022

Lionel Messi poate câștiga o avere dacă este de acord să vândă „bisht-ul” pe care l-a purtat în momentul în care a primit trofeul de la Campionatul Mondial de Fotbal. „Mantia de fantomă”, așa cum a numit-o Viorel Moldovan, are mare căutare. Un parlamentar din Oman a spus că este gata să o cumpere cu o sumă foarte mare.

Lionel Messi a primit o ofertă foarte mare pentru mantia pe care a purtat-o la festivitatea de la Campionatul Mondial de Fotbal

Lionel Messi este foarte aproape să semneze un nou contract cu PSG, la doar câteva zile după ce a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal. Acum câștigă 40 de milioane de euro pe sezon, dar după succesul din Qatar, noua înțelegere îi poate aduce o mărire substanțială de salariu. Starul sud-american poate să facă bani mulți și cu „bisht-ul” pe care l-a primit, la festivitatea de premiere, de la Tamim bin Hamad Al Thani, emirul din Qatar. Un parlamentar din Oman i-a transmis o ofertă oficială pentru mantia respectivă.

„Te felicit din Oman pentru câștigarea Campionatului Mondial. Îți ofer un milion de dolari pentru «bisht», care e simbolul arab înțelepciunii și curajului”, a transmis Ahmed Al Barwani, conform The Sun.

Parlamentarul din Oman susține că mantia este foarte importantă în zona arabă și are o simbolistică specială.

„Am fost la stadion și am văzut când Emirul Qatarului i-a dat «bisht-ul» lui Messi. Acel moment a fost un mesaj, prin care ne-am arătat cultura.

Acea ținută simbolizează înțelepciunea, curajul, integritatea, generozitatea. Spune cine ești. Îl voi expune pentru a comemora acel moment de mândrie și pentru a ne aminti că putem face orice”, a mai spus Ahmed Al Barwani.

Viorel Moldovan, nemulțumit de „mantia de fantomă”

Mantia pe care Lionel Messi a purtat-o la festivitatea de premiere nu a fost pe placul multor fani. Viorel Moldovan a fost unul dintre cei care au contestat vehement faptul că Lionel Messi nu a ripostat.

„Bine că nu am câștigat Cupa Mondială și nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poți tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor! Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei”, a declarat Viorel Moldovan la TVR.

Mantia pe care emirul i-a dat-o lui Lionel Messi a costat 2.000 de dolari și a fost fabricată la un atelier din Qatar. La festivitatea de premiere, pe scenă ,cu starul argentinian, s-a aflat și Adriana Paul, o tânără din România care a ținut trofeul care s-a acordat pentru cel mai bun jucător de la turneul final.